Autóvásárlás előtt állok, ki mit ajánlana?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Családi autót szeretnék vásárolni, a keret kb 1m forint körül mozog. Napi rendszerességgel használnám 60 kilóméter utazásra amiből 45km gyenge forgalmú jól autózható közút és 15km kisváros. Éves szinten 17-20.000 kilómétert mennék vele. Első kérdés természetesen, hogy benzines vagy dízel? Fogyasztás miatt nem mindegy, ahogy számoltam 3 liter különbséggel kell számolni 100 kilóméteren, viszont a dízel vásárlása rizikósabb. Első körben 10-12 éves H Astra vagy Focus 2 férne bele ebbe a keretbe. Mi a véleményetek?2019. jan. 27. 08:02
1/6 anonim válasza:
Lehet Diesel is . Ok elofordul hogy 300ezret belelocsolsz sőt meg fog történni de számold ki mennyit takaritasz meg.
2/6 anonim válasza:
Csatlakozom az elsőhöz. Az az esetleges 300 ezer forintos rendbeszedes jelenlegi uzemanyag arak mellett 30 ezer km-nel megterulnek
3/6 anonim válasza:
Ford Focus 1.6 benzin vagy ha merész vagy mint én vegyél egyterüt három hónapja vettem egyet nagyon olcsón 550 ért egy 20 éves Alhambrát, jó kellett rá költeni eddig 200 ezret, de olcsó volt bele kalkuláltam.
4/6 anonim válasza:
Nemtalálom most azt a cikket ahol összehasonlitottak egy benzinest egy diesellel ár tekintetében, de valahogy az jött ki hogy hiába kell kevesebbet szervizelni a benzinest mint a dieselt, ugyanazt a pénzt beleölöd üzemanyagba kb.
Szóval igazából azt kell választani ami neked megfelelőbb.
Én gázolajasat választottam mert heti rendszerességgel megyek 300km-et hétvégente, (+ a munkábajárás hétközben) és mindent kiszámolva jobban megéri.
5/6 anonim válasza:
Dízel, nem kérdés, Astra H jóválasztás, de én néznék Golf V/VI kombit is esetleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!