Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora motort ajánlanátok...

Mekkora motort ajánlanátok abszolút kezdőnek?

Figyelt kérdés

Korlátlanra fogok vizsgázni 600-as nakeden, 50-essel már motoroztam 2 évet, B jogsival.

Egy 600-as naked napi szinten történő használatához én még fejben éretlennek/felelőtlennek érzem magam.

2019. jan. 21. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:
500-as kéthengeresek nagyon jó tanuló motorok, 60Le körüli teljesítménnyel és jó nyomatékkal alsó fordulatszám tartományban is. Ajánlom a Suzuki GS500-at, a GPZ500-at vagy utódját, az ER5-öt. Ezek barátságos motorok. Én egy ezres sportmotor után átültem most egy Suzuki VX800-ra és imádom. A V2-es hangját és karakterisztikáját semmihez nem tudom hasonltani, annyira jól eltalált. A gáz nagyon jó fokozatosan adagolható, sportos közlekedésre is alkalmas, krúzolni eszméletlen kényelmes. Ez is egy 62 lóerős motor, nincs kihegyezve, cserébe elmegy akár 100 000km-t egy blokkal. Semmiért oda nem adnám, ha tetszenek a csupasz motorok, és a V2-es blokk, ez biztosan bejön majd.
2019. jan. 21. 20:52
 2/7 dirtboy ***** válasza:

anélkül hogy tudnánk menyi pénzt tudsz a motorra szánni nehéz mit ajánlani.

azt hogy napi szinten a 600as naked neked sok nem egészen értem hogy úgy mondod hogy már mentél is vele vagy csak tudod hogy milyen motoron fog menni az oktatás.

egyébként abszolút nem nagy.

ahol én csináltam ott is 600as motor volt egy bandit.

77lóerő és két nő is azon ment forgalomban pár hét után pedig ott rutinnaál tanultak meg egyáltalán váltós motorral menni.

forgalomban amúgy oktatóval mögötted amúgy nem igen lehet rángatni a szarvát,szépen váltogatsz el 4000nél max 5000nél aztán kész.

addig meg kezesbárány,nem tűnik fel a 600as ereje.

2019. jan. 21. 21:15
 3/7 anonim ***** válasza:

a 600-as teljesen ideális, elég erős, nem túl nehéz emiatt viszonylag könnyen irányítható. És nem akarsz majd következőszezonba nagyobbat venni. Én is ekkorával kezdtem.

Most ház felújítás miatt mennie kellett :(

2019. jan. 21. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Én egy 600-as túra-naked motort keresnék. Mondjuk a Honda Hornet, KTM 690 Duke, és még hasonló társai.

Az, hogy kezdő vagy benne, nem azt jelenti, hogy csavarni kell a szarvát mindig tövig, hanem csak “nagypapásan”.

Viszont ha idővel megszereted a sebességet, akkor pedig nem állsz ott, hogy mi legyen a következő, hanem csak odacsavarod neki.

Ami a Hornet kaliberű motoroknál van, hogy ugyan az a blokk mint a CBR-ben, így ereje is van mellette.

2019. jan. 21. 22:18
 5/7 A kérdező kommentje:
pont a nagy ereje miatt nem szeretnék 600-as nakedet, pl hornetet venni, pedig nagyon tetszik. biztos sokan kezdtek 600-ason, de tudom magamról, hogy én túl hamar átlépnék a nagyapából a donorjelölt kategóriába :D persze, 50-essel is el lehet esni, tudom. jelenleg enduro/supermoto kategória tetszene a legjobban. tekintve, hogy csak 2 szezonos tanulómotor lenne, jó lenne megállni 500-600 környékén, és utána jöhet a hornet :D vagy hornet, de 25kws fojtással, viszont abból 2007 utáni tetszik, ami már 1-1,2M, ami azért drága tanulni
2019. jan. 21. 22:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha már 600-ason vizsgázol akkor nincs különösebb értelme kisebbre ülnöd. De ha úgy gondolod hogy az önuralom nem az erősséged akkor mégis jobb ha nem 6 kilós nékiddel gyűjtöd a rutint. Viszont úgy gondolom hogy nem jó bemenni 250 köbcenti alá sem, ha már a rutinszerzés a cél. A (túl) kicsivel meg nem alakul ki a veszélyérzeted. Ez akkor a legnagyobb probléma ha utána nagyobbra ülsz.
2019. jan. 22. 08:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Hogy védjem a nagyobb motor előnyeit: egy 300-as nakedel 100 kph-nál pontosan akkorát fogsz esni, mint egy 600-asal.

Attól még hogy erősebb a motor nem törvényszerű nyélgázon közlekedni, ennek megakadályozására lenne a KRESZ.

Előzéskor meg mindenki átlépi a sebesség határt, ha olyan helyzetbe van.

2019. jan. 22. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!