Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan mondják, hogy a Mercik...

Sokan mondják, hogy a Mercik 1995 előtt mások voltak. Mi történt 1995-ben?

Figyelt kérdés

Ekkor gyártották a W140-et,és arra is mondják,hogy 1995 előtti még jobb minőségű volt. Amúgy a Bálnát sokan az utolsó igazi Mercedes-nek tartják. Igaz ez szerintetek?

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. jan. 21. 15:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A leghírhedtebb a rozsdásodás: vízbázisú festékre váltottak, ami nem bírta a strapát. Pár év alatt ocsmánnyá tudott rohadni. A műszaki gondok is megszaporodtak, gondolom gazdasági racionalizálás áldozatául esett a minőségbiztosításuk. Kb két generációig tartott a gödör, de már legalább 10 éve véget ért. Ilyen hülyeséget, hogy a Bálna volt az utolsó igazi Merci, rég hallottam. Nem ült modern S-osztályban, aki ilyet mond.
2019. jan. 21. 16:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát a bálna pont nem a megbízhatóságáról híres :D

Sima szívó 123-asok, 124-esek, 201-esek kinyírhatatlanok!

"Over-engineered" autók voltak amik sokba kerültek és hiába adtak el belőlük sokat, nem sok haszon volt rajtuk így lejjebb vitték a minőséget amivel enyhén átestek a ló túloldalára.

2019. jan. 21. 16:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

*sima szívó dízel 123, 124, 201

ez lemaradt bocsi

2019. jan. 21. 16:34
 4/10 D. Brasco ***** válasza:
22%

A mercinél már annyjra lerágitt csont ez az "azok voktak még az igazi mercik" anekdota!Ez kb minden modellváltásnál elhangzott már az elmúlt 40-50évben!

1995környékén egyénként az történ hogy a W124-est váltotta a W210!Ami egyébként tényleg egy utolsó pudva szar volt,de azert a '24-estól sem kell hasra esni!

2019. jan. 21. 16:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy D.brasco valóban volt egy váltás 94-95 ben a Mercinél, azon felül is, hogy jött az E class. Gyengébb minőség jött és elvileg tudatosan. Hogy most tart e vagy nem azt nem tudom, de ez egy valós gazdasági szemléletváltás volt.
2019. jan. 21. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
D. Brasconak igaza van, 2010-ben még az a duma ment, hogy a W140 már egy modern szar, és csak a W126 és W123 az igazi. Mára már a W140-et is nagy sztárnak tartják, mert elég idős, lassan 30 éves modell. Üres duma az egész, nem tudom mit nem lehet szeretni mondjuk egy 2010 körüli S-klass Merciben, ami ugyanúgy elmegy 1 millió kilómétert, cserében 3x olyan erős, sokkal takarékosabb, csendesebb, ezerszer modernebb és kényelmesebb. A legújabbak úgyszintén.
2019. jan. 21. 20:01
 7/10 D. Brasco ***** válasza:
11%

5-ös!Ezen lehet vitatkozni,hogy szándékos volt-e ez a minőségromlás,vagy egyszerűen csak sok tényező jatszott közbe és zavart be,de az biztos,hogy a W210-el indult a mélyrepülés!Annak is amúgy az volt a legnagyobb baja,hogy rohadt!Mégpedig a vízbázisu festek miatt!Nem teszteltek eleg alaposan es csak kesőbb derült ki hogy egy bizonyos baktériem elszaporik benne es ezert kezdtek pár évesen is már vasoxid fészekké válni ezek a gépek!

6-os egyet értünk!Mert amikor bejött a W140 akkor egyebet sem lehetett hallani csak hogy az egy szar es aW126 volt az igazi,aztán jött a W220,egyebet sem lehetett hallani csak hogy az egy szar es a W140az igazi stb stb......... Ugyhogy mikor valaki úgy kezdi a mondókáját hogy azok voltak még az igazi mercik stb azt nem tudom komolyan venni!

2019. jan. 21. 20:27
 8/10 walk w1th mee ***** válasza:
nekunk jo a w210es merci.imádom
2019. jan. 22. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:

A csúcs az tuti, hogy a 126-os merci volt!

Bár hazánkban nem sok rohangál belőle sajna :(

2019. jan. 22. 15:22
 10/10 anonim ***** válasza:

"nekunk jo a w210es merci.imádom"

Ennyi. Egy nagy baja van, a rozsda, de ha kilakatolod, lefested, lealvázvédőzöd, ugyanolyan jó autó műszakilag is, mint bármelyik más Merci. Tudom, mert láttam W210-et (is) testközelből, nemcsak a netről olvastam.

2019. jan. 22. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!