Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Babetta 207 dekompresszor nem...

Gerzsolesz kérdése:

Babetta 207 dekompresszor nem működik. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Nem világos hogy hol engedi el a sűritési nyomást,mert a dekompresszor csavarmenetén ugyan van egy furat,de az még a hengerbe nyúlik be. Valaki el magyarázná a szisztematikáját?

2019. jan. 19. 20:39
 1/4 Maximas ***** válasza:

Szia!

Amikor a gázkar mellett meghúzod a dekompresszor kart, akkor ami a képen van zölden bejarikázva az ottani rugót benyomja a bowden és a hengerfej égési terén belül egy kicsi rés keletkezik, így ott ki tud "szökni" a kompresszió

[link]

[link]

Ez persze csakis 206, 207-es típusoknál fordul elő, mert a 210esek hengerfejeknél a dekompresszor szelep helyett egy testelő vezeték van a kormányra vezetve egy nyomógombbal.

2019. febr. 2. 00:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Ezt tudtam,viszont amit nem ,hogy onnan hol tünik el a kompresszió, mert azon a szelepen nem jön ki.

Hiszen ott van fent is egy pici gumi gyűrű tömítés,ami pont nem engedi ki a kompressziót. Pedig a szelep az nyit,de mégsem áll le a motor. Nem is hallom hogy sziszegne.

2019. febr. 2. 07:41
 3/4 Maximas ***** válasza:

Pedig azon a kis szelepen kellene kiszöknie. Néha még egy kis üzemanyagot is kiköp vele, jellegzetes sziszegő hangot ad ki.

[link]

Itt egy videó róla a végén, bár nem nagyon hallani.

Az én babettámon nem volt dekompresszorkar így én úgy állítottam le, hogy csavarhúzóval megnyomtam a mechanikáját, úgy is működnie kell.

Persze a gyertyapipát is húztam le, de néha megrázott a pipa vele ami nem túl kellemes élmény :D

A dekompresszor jól jön hidegindításkor is, tekerni a motoron amíg nyitva van, és így könnyebben megkapja a kenest mint zárva.

Valószínűnek tartom, hogy a rugó nem feszítheti be eléggé a szelepet.

2019. febr. 2. 19:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ és a segítséget!

Akkor még próbálkozok,ezzel-azzal,hátha sikerrel járok.

Szép napot.

2019. febr. 3. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!