Döntésképtelen vagyok. Opel Vectra C 2003-as vagy Ford Mondeo 2003-as a jobb választás?
Mondeo. Főleg 2.0 TDCI, a választható legjobb motorok hozzá. A Ford-nak ezek voltak a Mondeoba a legjobb motorjai, bárki bármit mond. Nem véletlen találni belőlük 400-500.000km-es futásteljesítményű autót.
Saját példányom 220.000km-es 131 lovas dízel. A kötelezőkön kívül semmit nem kellett cserélni.
Nyilván azért kerül fele annyiba a TDCI mondeo, mint a benzines, mert öööö miért is?
Az Ford legjobb motorja, fele annyit eszik mind a benzines, mégis féláron adják? Hmm a fene sem érti ezeket.
Mondjuk szerintem azért olcsóbb, mert hulladék mind, de ugye ez részletkérdés.
2004-es Facelift előtti Mondeot nem vennék. C Vectrával nincs tapasztalatom, Mondeom volt (2007-es). Rohad ( 2003-előttieken a hátsófék is berohad és felújítás vagy csere),120 felett hangos. Ha sikerül egy megkímélt, jól felszerelt, nem rohadó példányt találni akkor fenntartás szempontjából nem vészes autó a benzines Mondeo.
Ha dízel kell akkor szerintem dobj hozzá egy kicsit és vegyél egy PD Passatot.
Kedves #3-as. Azért mert valami dupla annyiba kerül nem lesz azonnal hulladék. Azért mert te hulladéknak tartod, az egy dolog, attól függetlenül más imádhatja.
Ha ennyire jó konstrukciónak tartod a benzinest, akkor miért nem megy el egyik sem 200.000km-t? Ami azért lássuk be, egy viszonylag jó konstrukciótól nem igazán sok.
Furcsállnám, ha nem menne el 200k km-t, mivel én is magasabb óraállással adtam el. Nálam az olajfogyasztás csereperiódusonként 0 volt,mondjuk ugyanez nem mondható el mindegyik 1.8-as Duratecről :D (az enyém 2.0 volt)
De itt van néhány nem létező futású benzines:
De gondolom ez is csak mese:
"Azért mert valami dupla annyiba kerül nem lesz azonnal hulladék."
Pont ez az, hogy a dízelt feleannyiért kínálják használtan mint a benzinest.
Nem nekem nem tetszik, nem én mondom hogy nem jó, hanem a piac. A piac elegendő számú esetén reálisan be tudja árazni az autókat, és a TDCI Mondeokat olcsóbban kínálják, mint a benzineseket. Olcsóbban is veszik az emberek. 1 milliónál többet senki nem ad dízel MK3-ert mert ennyitől már elérhető a sokkal jobb dízel Passat.
Menj, magyarázd meg a dízel Mondeot áruló tulajoknak, hogy az ő autójuk jó, olcsón fenntartható és árulják drágábban, mert többet ér :D
Az, hogy szerintem valami szebb, jobb, rosszabb, sárgább vagy zöldebb az egy szubjektív dolog. A több száz hirdetés már egy tőlem független dolog és ezek elárulnak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!