Véletlenül kimostam az egyik kulcsot, Mit tudok csinálni? Nem nyitja az autót, várni kell amíg kiszáradt vagy menni az Audihoz? (2014es modell)
Szinte 100% hogy vége a kulcsnak. Nem azért mert vízbe esett, hanem mert elem volt benne, és rövidre zárta.
Szerintem 50-60 ezerből megúszhatód.
a víz nem rövidzár, még ha mosószeres, akkor sem.
van rá esély, hogy szárítás és elemcsere után működni fog.
13-as. Szerintem is ez lesz a vége. De az hogy mennyire filléres attól is függ hogy elemes vagy aksis a kulcs.
Sajnos sokszor az aksit beforrasztják. Ráadádul nem is olyan módon hogy otthon egy forrasztóval meg tudod csinálni, hanem bonyolult az egész.
Én egyszer bevittem a tengerbe, utána kinn hagytam a napon száradni 1 órát és minden probléma nélkül működött.
Szóval szerintem először próbáld meg ezt:
- szedd szét
- hagyd száradni 1-2 órát
- cserélj benne gombelemet
Ha ezután sem nyílik, akkor marad a manuális nyitás, az Audinál a kulcs nélküli kulcsokban is van rejtett kulcs, a tartó oldalán van két pöcök amit oldalt be kell nyomni és ki lehet húzni.
Típustól függően lehet, hogy az autó riasztózni fog egyből ahogy kinyitottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!