Szerintetek melyik a legjobb minőségű motorolaj márka?
Mindegyiknek van még azonos viszkozitásuban is többféle típusjellel (más más motorba, igénybevételtől függően), természetesen más áron.
Ezt így megválaszolni nem lehet.
Passz psa autóm van.
total ami most van benne , azon belül Quartz Ineo First 0W-30 ez az ami jó
castrolnak nem dob ajánlatot az autómhoz
mobilnál a Super 3000 Formula P 0W-30
a többivel nem foglalkoztam még
Amelyik az adott motor specifikációjának megfelel.
Egy totalcaros anyagban hallgattam egyszer egy volt Mol mérnököt. Lényegében azt mondta az öreg, hogy lehetetlen kimandani hogy melyik márka a legjobb. Az adalékokat hosszú távon is egyforma összetételben tudják gyártani, azzal nincs baj, de az alapolaj minősége változó. Minden finomító végterméke között van különbség, ezért a kész motorolaj minősége is ingadozó.
Lehet hogy egy-egy random kupa olaj közül nyerne A, két hónap múlva ugyanabból a két márkából viszont B lenne a jobb.
Az adott teljesítményszintnek viszont ettől függetlenül meg kell felelnie.
Ahogy leírták a többiek is, nem igazán lehet megmondani, mi a legjobb. Vannak akik erre, vannak akik arra esküsznek. Az alapolajok fontosak, de itt az sem mindegy, honnan bányászták... Adalékot pár gyártó állít elő, ezeket használja minden olajcég. Ami szempont szerintem: amit írtak, a gyártó specifikációjának megfelelő legyen és legyen megbízható helyről származó.
A felsoroltak közül a castrol nem rendelkezik olajfinomítóval, gyárral, Az AZ Meisterteile pedig egy saját márkanéven futott, de neves cégtől származó termék.
Valaki már bekérte az olajokat ?
Van 3-4 cég aki gyárt adalékot van 3-4 gyár aki alapolajat. Ennyi.
Azt van sok dobozolas.
Ilyen egyszerű.
Ha rá van írva hogy ezt tudja azt külsős labor teszteli akkor azt tudja.
A doboz és a logó színe főleg hitvallas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!