Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb minőségű motorolaj márka?

Figyelt kérdés
Total, Castrol, Elf, A.Z. Meisterteile, Mobil, Motul.

2019. jan. 3. 20:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mindegyiknek van még azonos viszkozitásuban is többféle típusjellel (más más motorba, igénybevételtől függően), természetesen más áron.

Ezt így megválaszolni nem lehet.

2019. jan. 3. 20:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Passz psa autóm van.

total ami most van benne , azon belül Quartz Ineo First 0W-30 ez az ami jó

castrolnak nem dob ajánlatot az autómhoz

mobilnál a Super 3000 Formula P 0W-30

a többivel nem foglalkoztam még

2019. jan. 3. 20:49
 3/16 anonim ***** válasza:
Amelyik teljesíti a gyártó előírását. BMW-nek a castrol, franciáknak az ELF szállít. Azokkal nagyot tévedni nem lehet
2019. jan. 3. 21:09
 4/16 anonim ***** válasza:

Amelyik az adott motor specifikációjának megfelel.

Egy totalcaros anyagban hallgattam egyszer egy volt Mol mérnököt. Lényegében azt mondta az öreg, hogy lehetetlen kimandani hogy melyik márka a legjobb. Az adalékokat hosszú távon is egyforma összetételben tudják gyártani, azzal nincs baj, de az alapolaj minősége változó. Minden finomító végterméke között van különbség, ezért a kész motorolaj minősége is ingadozó.

Lehet hogy egy-egy random kupa olaj közül nyerne A, két hónap múlva ugyanabból a két márkából viszont B lenne a jobb.

Az adott teljesítményszintnek viszont ettől függetlenül meg kell felelnie.

2019. jan. 3. 21:28
 5/16 anonim ***** válasza:

Ahogy leírták a többiek is, nem igazán lehet megmondani, mi a legjobb. Vannak akik erre, vannak akik arra esküsznek. Az alapolajok fontosak, de itt az sem mindegy, honnan bányászták... Adalékot pár gyártó állít elő, ezeket használja minden olajcég. Ami szempont szerintem: amit írtak, a gyártó specifikációjának megfelelő legyen és legyen megbízható helyről származó.

A felsoroltak közül a castrol nem rendelkezik olajfinomítóval, gyárral, Az AZ Meisterteile pedig egy saját márkanéven futott, de neves cégtől származó termék.

2019. jan. 3. 21:41
 6/16 anonim ***** válasza:
Minden motor mást szeret, általában márkafórumokon vagy facebookos csoportokban mindig van egy fajta olaj, amit a legtöbben dicsérnek egy adott típushoz, akkor valószínüleg az is lesz a legjobb. Én VW termékekbe régebben mindig Castrolt öntöttem, sosem volt gondom vele, annak ellenére, hogy mostanában sokan szidják, hogy már nem jó. Más autókba Mobilt töltöttem, szintén nagyon jó. Az utóbbi években a Liquy Molit dicsérik nagyon sokat, főleg PSA motorok és Fordokba ajánlják.
2019. jan. 3. 22:10
 7/16 anonim ***** válasza:
Suzukimba eneos volt, most random 15w40 a kútról, gyűrüzés meg egyéb motorfelujítás után meg úgyn úgy eneos. Opelba gm, Alhambrába (tédélyi ) motol vagy mi a csudi, Mazdába totál.. gép ezt dobja, és ez a 2€. század hahó a gép dönt az ember felhasznál.
2019. jan. 3. 22:50
 8/16 anonim ***** válasza:

Valaki már bekérte az olajokat ?

Van 3-4 cég aki gyárt adalékot van 3-4 gyár aki alapolajat. Ennyi.

Azt van sok dobozolas.

Ilyen egyszerű.

Ha rá van írva hogy ezt tudja azt külsős labor teszteli akkor azt tudja.

A doboz és a logó színe főleg hitvallas.

2019. jan. 3. 22:52
 9/16 anonim ***** válasza:
2€ azt a mobil írta oda, nem én az kamu, amúgy is forint van, azt ismerem.
2019. jan. 3. 22:52
 10/16 anonim ***** válasza:
azért alapolaj nem 3-4 van...csak a környékben számold meg,mennyi cégnek van finomítója, akár olajkutakkal. de a lényeg a lényeg, ez inkább hitvallás.
2019. jan. 3. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!