Melyik a legjobb minőségű motorolaj gyártó?
Bármelyik, amit a hivatalos forgalmazónál veszel, vagy valamelyik partnerénél. Utalok ezzel az előző hamisításos válaszra.
Zugwebshopban, garázsboltban ne...
Kb vallási meggyőződés kérdése. Van aki erre esküszik, van aki meg arra.
Én inkább úgy tettem volna fel a kérdést, hogy az ismertebb márkájú olajok közül, volt-e olyan, hogy valaki a gyártó ajánlásának megfelelő olajat használta, ajánlott időben cserélte és mégis bizonyíthatóan és egyértelműen az olaj miatt károsodott a motorja. Ez érdekesebb lenne.
6 is, nincs ilyen.
Ha angol megy kicsit blackstone labs 2017ben egy hirlevele volt, tobb millio hasznalt olaj bevizsgalasa utan. Nincs olyan hogy rossz vagy jo olaj ha megfelelo akkor az. Sok ott dolgozo walmartos olajjal jar (tesco) mert tokeletes.
Full hitvita az egesz, nincs jobb rosszabb cserelni kell idoben es belevalot beletenni
7-es, na ez az! Én sem hallottam még ilyenről.
Ezért kár ezt az olajkérdést túlmisztifikálni és vérre menő vitákat folytatni róla.
Gyártó ajánlásának feleljen meg és időben kell cserélni. 99,999%-ban ez a két leglényegesebb dolog az olajjal kapcsolatban.
Az a legjobb aminek a kupájára rá van írva a motorodhoz megfelelő teljesítmény szint, és nem hamisítvány.
Mindenki másban hisz, van aki pl. a Castrolt isteníti, más meg még a fűnyírójába se öntené bele. A Castrol helyére bármelyik márkát behelyettesítheted.
Igazságot úgy lehetne tenni, ha fognál 2 db teljesen azonos motort (már itt bukott a történet), az egyikbe az egyik, a másikba a másik márka olaját töltenéd és 2 azonos próbapadon járatnád, terhelnéd őket. Adott üzemóránként olajcsere mindkettőben (pl. 250 óra), illetve adott üzemóránként (pl. 2000 óra) mindkettőt szétszedni és mérni a kopásokat, figyelni a lerakódásokra stb... Utána összeszerel, megint próbapad és így tovább. Ez hihetetlen mennyiségű pénz és már ott megbukik hogy nincs két egyforma motorod, 2 egyforma próbapadod és nem lehet tudni hogy a próbamotorban ha esetleg valami tönkremegy, akkor az gyártási hiba, anyag hiba vagy az olaj hibája miatt történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!