Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a hólánc jó az autómra?

Ez a hólánc jó az autómra?

Figyelt kérdés
A kocsimon 195/65 R15-ös gumik vannak, a hóláncon a felsoroltak között 195/70 R15 van, ami a legközelebb áll az enyémhez, de az én méretem nincs rajta... passzolhat ez rá?

2018. dec. 30. 18:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem lesz jó, mert nagyobb a hólánc átmérője, mint a te kereked átmérője. Pár miliméter miatt gyakorlatilag használhatatlan lesz így a lánc ezen a méreten.
2018. dec. 30. 18:57
 2/11 A kérdező kommentje:
ezek nem univerzálisak? autókölcsönzőben dolgozom, igazából ezeket szokták adni ugyanilyen gumiméretekhez, és sosem volt panasz. Személyes tapasztalatom nincs, még nem raktam fel soha, holnap kipróbálom mindenképp,reméltem hogy valamilyen szinten állítható, vagy valami :D
2018. dec. 30. 18:59
 3/11 veterán vas ***** válasza:

Bizonyára azért nem volt panasz, mert valamennyi eladott hólánc a gyári csomagolásban -bontatlanul- hever a garázsok legmélyén.

Tudom, hogy egy precíz autós mindenre fölkészül, de ha nem csal a memóriám, évek óta nem volt akkora hó, hogy értelme lett volna felrakni a láncot. ;)

2018. dec. 30. 19:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Bécsben vagyok, holnap megyünk a hegyekbe... :) szóval lesz értelme, csak még nem volt időm felpróbálni, de indulás előtt mindenképp... legfeljebb veszek egyet, csak egy út miatt nem akartam fölöslegesen költeni, amikor a cégtől hoztam ingyen, csak kérdés jó lesz-e :D
2018. dec. 30. 19:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha a listán van kisebb és nagyobb méret is, akkor biztos jó a tiédre is. Azért a hóláncokat nem egy gumimérethez gyártják. Az enyémen kb. 20 méret van felsorolva.
2018. dec. 30. 19:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, kissebb nagyobb... ahogy néztem árukeresőn, a legnépszerűbb hóláncok leirásában sem szerepel konkrétan a 195/65 R15, viszont szerintem elég népszerű gumiméret... ezért bízom benne, hogy passzol majd
2018. dec. 30. 19:25
 7/11 anonim ***** válasza:

"Az enyémen kb. 20 méret van felsorolva"

Így van, pontosan azokhoz a méretekhez jó az adott hólánc.

Ha nincs rajta a keresett méret, akkor az nem lesz jó hozzá.

2018. dec. 30. 19:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is olyat vettem ami nem pont jó, de rápróbáltam és megcsináltam. Ki kellett venni belőle láncszemet.
2018. dec. 30. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:

"Ha nincs rajta a keresett méret, akkor az nem lesz jó hozzá."

Ez azért nem így van. Aki látott már hóláncot, netán használt is már, az jól tudja, hogy van egy minimum és egy maximum méret, közte pedig bármelyik méretre rátehető. Hát én vettem a fáradtságot, és kimentem a garázsba pár fotó erejéig.

[link]

[link]

A képen látszik egy piros lánc, a végén pedig van egy gumis kampó. Ezt a láncot kell befűzni két helyre, a gumis kampót pedig bárhova beakaszthatom, és ez fogja feszesen tartani. Tehát itt nincs olyan, hogy a 165/70x14-re és a 165/60x14-re jó, és a 165/65x14-re nem jó, ha nincs a listán.

A másik képen a méretek vannak. Én 165/70x14-es gumihoz vettem, de bőven jó s kisebb és jóval nagyobb gumikhoz is.

2018. dec. 30. 21:26
 10/11 anonim ***** válasza:

"a gumis kampót pedig bárhova beakaszthatom, és ez fogja feszesen tartani."

Ez a bárhova kifejezés nem igaz, pont az a lényege, hogy jól megfeszítve kell beakasztani. Ha már nem feszíted meg, akkor rosszul tetted fel. Persze, lehet így is használni, és így valóban jó több mérethez is, csak akkor nem rendeltetésszerűen használod.

Rakhatsz az 5kg kapacitású mosógépbe is 6kg-ot, sokszor még el is indul vele, de nem arra van kitalálva.

2018. dec. 31. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!