Ez a hólánc jó az autómra?
Bizonyára azért nem volt panasz, mert valamennyi eladott hólánc a gyári csomagolásban -bontatlanul- hever a garázsok legmélyén.
Tudom, hogy egy precíz autós mindenre fölkészül, de ha nem csal a memóriám, évek óta nem volt akkora hó, hogy értelme lett volna felrakni a láncot. ;)
"Az enyémen kb. 20 méret van felsorolva"
Így van, pontosan azokhoz a méretekhez jó az adott hólánc.
Ha nincs rajta a keresett méret, akkor az nem lesz jó hozzá.
"Ha nincs rajta a keresett méret, akkor az nem lesz jó hozzá."
Ez azért nem így van. Aki látott már hóláncot, netán használt is már, az jól tudja, hogy van egy minimum és egy maximum méret, közte pedig bármelyik méretre rátehető. Hát én vettem a fáradtságot, és kimentem a garázsba pár fotó erejéig.
A képen látszik egy piros lánc, a végén pedig van egy gumis kampó. Ezt a láncot kell befűzni két helyre, a gumis kampót pedig bárhova beakaszthatom, és ez fogja feszesen tartani. Tehát itt nincs olyan, hogy a 165/70x14-re és a 165/60x14-re jó, és a 165/65x14-re nem jó, ha nincs a listán.
A másik képen a méretek vannak. Én 165/70x14-es gumihoz vettem, de bőven jó s kisebb és jóval nagyobb gumikhoz is.
"a gumis kampót pedig bárhova beakaszthatom, és ez fogja feszesen tartani."
Ez a bárhova kifejezés nem igaz, pont az a lényege, hogy jól megfeszítve kell beakasztani. Ha már nem feszíted meg, akkor rosszul tetted fel. Persze, lehet így is használni, és így valóban jó több mérethez is, csak akkor nem rendeltetésszerűen használod.
Rakhatsz az 5kg kapacitású mosógépbe is 6kg-ot, sokszor még el is indul vele, de nem arra van kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!