Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri az ülések kárpitozása?

Megéri az ülések kárpitozása?

Figyelt kérdés
Két első ülést szeretném újra kárpitoztatni, mivel mind a kettő ki van szakadva. Kb. mennyibe jönne ki ez? Nem bőr, sima anyag. 1996-os golf-ról van szó. Elég csúnya szegény, szóval orvosolni szeretném a problémát mindenképpen. Köszönöm előre is!
2018. dec. 29. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Én semmiképp nem karpitoztatnék utólag, azon nagyon látszik hogy nem gyári. Szerintem egy szép állapotú bontott üléspárral jobban jársz. Egyrészt tudsz ugyanolyat venni ami benne volt, így passzolni fog a megmaradó hátsó üléshez és az ajtók szövetbetétjéhez, nem lesz olyan kisipari barkácsolt hatása mint az utólag kárpitozottnak, és ha szerencséd van mindemellett még olcsóbb is lesz. Csak kicsit utána kell járni, de szerintem mindenképp megéri a fáradtságot.

Ha nem találsz ugyanolyan bontott ülést amilyen a tied volt, akkor inkább a hátsó üléssel és ajtókárpitokkal együtt kicserélném a teljes belsőt egy másik komplett gyári szettre, minthogy ilyen szedett-vedett részben utólag kárpitozott legyen.

2018. dec. 29. 18:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy látni, nem gyári. Ha rendesen meg van csinálva, akkor legalább olyan minőségű, mint az eredeti volt. Nekem még a méretpontos üléshuzatra sem akarták elhinni, hogy nem az a gyári kárpit, meg kellett alatta mutatnom a gyári szövetet.

Autókárpitost keress, tőle kérj ajánlatot. Az anyagra, színre, típusra meg tudja neked mondani, mibe fáj és mennyi idő.

2018. dec. 29. 19:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok, ok, nem állítom hogy elvileg nem lehet megcsinalni jól, de egy gyári minőségű kárpitozás anyaggal-munkadíjakkal a többszöröse lesz egy bontott ülésnek. És az utólagos kárpitozás bármilyen igényesen kivitelezett is, akkor sem eredeti gyári, tehát valamilyen szinten mégiscsak barkács dolog.

Tartom a véleményem, hogy jobb és olcsóbb megoldás a bontott. Értékesebb veteránok esetében tudom elképzelni az átkárpitozást, ahol egyrészt már nincs esély használható gyári elemet/alkatrészt találni, másrészt nem számít a költség.

2018. dec. 29. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, tényleg ennyi-e, de több oldalon is láttam ezt az ülésenkénti 40-50ezres árat. Ennyiért tényleg nem éri meg újrahúzatni. A méretpontos huzat is 15-20 körül van ülésenként, valóban a bontott ülés tűnik az észszerűnek.
2018. dec. 29. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!