1000 km-en 1 liter motorolaj fogyasztás, de mégis jól
megy az autó?
Figyelt kérdés
Hogy lehetséges az hogy eszi az olajat, de mégis jól megy az autó? Én azt értem, hogy szép lassan fokozatosan rosszabb lesz és emiatt nem veszi észre az ember hogy gyengébb lett az autója, DE NEM ez tényleg nem lett gyengébb de akkor mégis hova fogy el ennyi olaj?
Nincs olajtócsa az autó alatt, füstölni sem füstöl.. néha akkor szokott füstölni ha utána töltök és véletlenül túllépem a maximumot egy nagyon minimálisan és akkor utána pl fél nap-1 nap állás után beindítom és nyomja ki a füstöt, de utána már rendben van.
Váltsak motorolajat? másikkal előfordulhat hogy nem fogja zabálni ennyire?
Vagy szelepszár szimering csere? elképzelhető hogy csak ezt kell cserélni és akkor megszűnik az olajfogyasztás?
Az egyik ismerősöm is panaszkodot eszi az autó az olajat fiat puntó 1.2 16V javasoltam neki A Valvoline Max life 10w40 illXado revitalizáló adalékot ,jelenleg ezt a ketőt öntöte bele kb 1200km után örömel mondta jó tippet adtam neki!!valahogyŐ is Castrolt használt
2018. dec. 30. 23:05
12/17 anonim válasza:
Ja, majd az adalék ujraépíti a kopott motort... azt tudtad hogy ha fürészport öntesz bele ideig oráig az is emgoldja?
2018. dec. 31. 00:01
13/17 anonim válasza:
az olajat szinte minden autó eszi, egyszerűen ilyen a fizika. Más kérdés, hogy ezt kimutatható mennyiségben teszi-e. Vannak típusok, amik ezt szeretik csinálni, másokra nem jellemző. A lényeg, hogy ha öreg, szennyezett a motor, abban a lerakódások kicsit gátolhatják az olajfogyasztást, amit egy agresszív adalék letisztít, majd jön az olajzaba. Ahogy az előző kolléga is írta a példát a fűrészporra. Szerintem típustól függően nem biztos, hogy nagy baja van a motornak ha eszi, de azért ez a mennyiség már határeset. (Opel Ecotec pl képes enni ennyit)
2018. dec. 31. 00:34
14/17 anonim válasza:
Mi a baj a Castrol olajokkal? Akkor sem jó azt használni, ha az a gyárilag előírt a kocsihoz?
2018. dec. 31. 08:35
15/17 anonim válasza:
Semmi baj nincs velük, csak van aki ebből is vallást csinál. És nyilván a gyártók akik gyárilag azt ajánlják is hülyék és csak ő a helikopter.
2018. dec. 31. 08:52
16/17 anonim válasza:
A Castrol nem egy kőolaj finomítóval, laborral, saját alapolajjal rendelkező cég, "csak" egy remek marketinggel támogatott vállalkozás. Ő is veszi innen-onnan az alapolajat és az adalékot, amit kb 5 félét gyártanak a világon. A legnagyobb baja az (volt), hogy nagyon sok hamis termék került a polcokra, vagy árultak a weben. Amúgy természetesen nincs vele baj, ha nem hamis. Csak vannak, akik kissé túl hájpolják.
2018. dec. 31. 12:32
17/17 anonim válasza:
"A Castrol nem egy kőolaj finomítóval, laborral, saját alapolajjal rendelkező cég, "csak" egy remek marketinggel támogatott vállalkozás. Ő is veszi innen-onnan az alapolajat és az adalékot, amit kb 5 félét gyártanak a világon. A legnagyobb baja az (volt), hogy nagyon sok hamis termék került a polcokra, vagy árultak a weben. Amúgy természetesen nincs vele baj, ha nem hamis. Csak vannak, akik kissé túl hájpolják."
Köszi, ezt nem tudtam. A BMW-nek a Castrol a gyári olaja, ezért váltottam erre, de előtte Volkswagenem volt, abba meg mindig Mobil-t raktam...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!