Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlatok?

Milyen autót ajánlatok?

Figyelt kérdés
Heti szinten ingázok suliba (90 km, illetve ott használnám városban). Nem szeretnék semmi extrát, de egy nagyobb méretű autóra vágyok, amelyet nem drága szervizelni. A ráfordítható összegem 800.000 Ft. Túlságosan nem értek hozzájuk, keresgélek már egy ideje (peugeot 407 amit leginkább nézegettem). Mit ajánlanátok?

2018. dec. 22. 22:16
 1/10 anonim ***** válasza:
37%

800 ezer Ft + nagy autó + olcsó szervizelés

Keresés...

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a szűrési feltételeket!

2018. dec. 22. 22:19
 2/10 anonim ***** válasza:
49%

paugeot jo választás, egy jobb kis hdi motorral

mindjárt sokan azt fogják ide irni neked hogy csak a vw meg merci nehalgass rájuk te veszel autót, kinézet/teljesitményben vállasz ki pár márkát s azok között dönts

leginkább ekkora utra legalkalmassab egy jo diesel (nem leélt,500ekm es VW)

sokan szidni fogják most hogy ""[miért francia...szar....( nem rosszabb egyiknél se) ne vegyél ijet....]""

2018. dec. 22. 22:21
 3/10 A kérdező kommentje:

1.: Segítséget kértem, nem kioktatást, értem én amit mondasz, de úgy érzem nem segítő jellegű volt a hozzászólásod.

2.: Köszönöm szépen a válaszod, remélem lesz még pár hozzád hasonló, kedves ember.

2018. dec. 22. 22:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szubjektív véleményem,de a peugeot 407eseket szerintem érdemes elkerülni.

Idegesítő hibáik vannak amelyek a szériának a betegségeiből erednek. Egy időben nézegettem őket én is, nagyon szép napfénytetős változatok is vannak,ezentúl külsőleg is egy elegáns megjelenést sugároz.

Egyébként én szeretem a francia autókat,főleg a peugeotokat,de vannak olyan dolgok amik felett nem lehet már szemet hunyni, kihangsúlyozom,hogy ez csak az én véleményem amit körüljárás után alakítottam ki a 407-ről.

2018. dec. 22. 23:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Szóval neked az a kedves, aki azt mondja, amit hallani szeretnél. Jó, akkor kedves leszek. Drága barátom, igen, nagyon jó választás egy Peugeot 407, mert tizenvesen is kimegy a világból, nagyon ritkán romlik el, akkor is fillérekből megvan a javítása. Főleg, ha dízel. Vannak, akik azt mondják, hogy egy tizenéves dízel autóban könnyen benne lehet 300 ezer kilométer, de ne foglalkozz velük, ők rosszindulatú emberek. Sok boldogságot kívánok a kiszemelt modellhez!
2018. dec. 22. 23:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha már francia, akkor renault megane II, 2006-2009 között találsz olcsót!
2018. dec. 22. 23:29
 7/10 anonim ***** válasza:
52%

Ennyiért szerintem a legjobb (és legbiztosabb) választás egy MK1-es Ford Focus kombi (2004-2005 körüli). Ennyiért már nagyon jó állapotút tudsz venni. Alapvetően jó és megbízható motorokkal szerelték, költségesebb típushibái sem nagyon vannak, alkatrészek sem drágák hozzá, viszonylag könnyedén fenntartható autó.

Ugyan ez igaz, a második generációra is. Bár ott 800.000-ért a kínálat alját találod. De azért kilehet fogni ennyiért is jót. Azonban arra készülj fel, hogy ezek jellemzően bőven 200.000 km fölött futottak. Viszont nem kell ettől megijedni, ezek simán elfutnak 4-500.000 km-et is akár, ha normálisan karban vannak tartva.

Ami még esetleg szóba jöhet, az a Renault Thalia, ami nem egy túl szép autó, de ennyiért legalább patikát találsz. Nekünk volt 12 évig, nem szép autó, de őszintén kb. semmi bajunk nem volt vele.

Ami még bele fér ebbe a keretbe, és nagyobb autó (sőt kifejezetten nagy) az a C Vectra. Annyi, hogy ennyiért dízelben ne gondolkodj, mert a DTI-k nem a legjobbak. Inkább maradj az 1.8 benzinnél.

Esetleg még amit tudnék ajánlani, az a Chevrolet Lacetti. A megadott keretből nagyon szépek közül tudsz válogatni. Sőt, sok a keveset futott példány is.

A Peuget 407-el kapcsolatosan nincsen sok tapasztalatom, a HDi motorok tényleg jók, de szerintem a meghibásodási lehetőségek -többek között az elektronikát illetően- talán ennél a modellnél gyakoribbak, mint az általam felsoroltaknál.

Annyit még azért hozzá tennék, hogy az autóvásárlás nem merül ki az autó megvételében. Vétel után (vagy még jobb előtte) mindenképpen egy alapos átvizsgálás, és kötelező szűrő-olaj-vezérlés csere. Illetve valamennyi tartalékod is legyen, ha esetleg valami elromlana. Ilyen idős autók vásárlása mindig is lutri, sosem tudhatod, hogy nem-e kell mélyen a zsebedbe nyúlni, nem sokkal a vásárlás után.

2018. dec. 22. 23:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Én nem olyan régen vettem egy Zafira A-t.

De az összegbe belefér: Octavia1,6L Ibiza-Cordoba, Astra G,.... stb.

Ha olcsó szervízt akarsz nézd meg (bárdi,unix oldalán) az alkatrészek árát. Gömbfej,vezérlés,vízpumpa,fékek..szűrők.

Hajrá! ;)

2018. dec. 23. 07:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is egy Fordot vagy Lacettit ajánlanék. 4ismerősből egyik sem szívta meg ezekkel. Írnám a Mazdát is, de én pont a nagy rozsdásodás miatt váltottam más típusra 2 Mazda után mert egyébként piszok jó kocsi.
2018. dec. 23. 09:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönön szépen a válaszokat!
2018. dec. 23. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!