Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri külön felnin tartani a...

Megéri külön felnin tartani a teli és a nyári gumit?

Figyelt kérdés
Ha a felni ara 45e Ft/db
2018. dec. 22. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Nem éri meg, mert a négy gumi lecserélése általában megvan 7-8 ezer forintból. Az egy évben kb. 15 ezer. Tehát több mint 10 évig ceréltetheted a gumikat a négy felni árából. Olyankor centríroznak is, illetve a szakember észreveszi, ha cserére érett az abroncs.
2018. dec. 22. 13:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A gumi károsodhat, amikor cserélik a felnin. Nekem ezért van egy acél felnim téli gumival és egy alu a nyárival. A gumicsere is olcsóbb így.
2018. dec. 22. 14:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Így van, a guminak nem egészséges ha folyton át van gyűrögetve a felnin. A felni peremét is megkarcolhatják (én már jártam így). + fél évente nem keveset fizetsz és csak a nyűg van vele, hogy mikor méltóztatnak fogadni. Az autómra idén került fel az első szett téligumi. November elején nagy naivan elmentem a gumishoz hogy megkérdezzem, mikor tudnának időpontot adni egy gumiszerelésre. 3 hetes előjegyzés volt. Addig imádkoztam, hogy ne essen hó.

Nem kötelező a gyári vadi új aulfelnit megvenni. Én pl 2017-es gyártású gyári típusspecifikus 16"-os alufelniket vettem, szintén 2017-es gyári nyomásszenzorokkal, középkupakokkal 80e-ért egy netes hirdetés alapján. Ennyiért ajándék volt, mert karcmentes állapotban voltak, nem is alkudoztam, lecsaptam rá. De ha nem találtam volna ilyet, akkor gyári új lemezfelniket vettem volna, az sem 45e/db.

2018. dec. 22. 14:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Érdemes, de miért drága felniben gondolkozol? Én 35 ezerért vettem 5 db használt, 15-ös, gyári Audi alufelnit. Téli szettnek felesleges drágát venni. A só úgyis elintézi.
2018. dec. 22. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, 19 colos?

Ennyiért...

2018. dec. 22. 19:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a válaszokat találtam acél felnit 12e ért így már megéri
2018. dec. 22. 19:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem valamelyik gumis tönkretette a nyári gumimat, belülről ejtettek rajta egy kicsi sérülést az oldalfalon.

Nah, akkor döntöttem el, hogy külön felnin lesz mindig a téli meg nyári és én cserélgetem.

2018. dec. 22. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!