Kétütemű robogómat kénytelen vagyok az utcán tartani télen is, mennyire árt neki?
Én is azt mondom, mint előző: nem nálad fog megrozsdásodni az a járgány.
Magyarul: jobban félteném a lopástól, mint a korróziótól.
A ponyva 2 dologtól védi meg:
- napsugarak UV fénye ami a műanyag/plexi/gumi jellegű dolgokat eszi meg
- párakicsapódás illetve hogy esőben/hóban szárazon tartja: ettől több nagyságrenddel lassabban fog rozsdásodni
"elromlani" nem fog ha nincs rajta ponyva, csak hamarabb "tönkremegy" ahol ez a "hamarabb" években értendő, magyarul pár évet ponyva nélkül is vígan ki fog bírni, csak a végén amikor eladod, akkor feleannyi pénzt fogsz érte kapni mert látványosak lesznek rajta a ridegtartás nyomai.
Azt érdemes még a matekba beletenni, hogy a ponyvát még könnyebben ellopják mint a robogót.
Évek óta kint tartom a robogóimat Budapesten és még csak nem is elit környéken.
- Le kell zárni és nemm viszik el. ~10k egy 120cmes 14mmes biztonsági lánc. Nem kell hogy lophatatlan legyen, elég ha egyszerűbben is tud pénzt szerezni a tolvaj. Pl elviszi a mellette álló robogót ami csak kormányzáras.
- A ponyva jó: Nem lesz havas/retkes, védi a huzatot és idomokat de tényleg csak esztétikailag. Egyébként a ponyvákon is van lezáró rés az első és hátsó keréknél. Arra szolgál hogy a láncot azon átfűzve zárd le a motort. Maximum leszaggatni tudják. De minek? Nekem még a Tucano takaró és kézzsák is rajta maradt amit elég csak lecsatolni...
Ha van itt robogó ponyva tolvaj akkor írja már meg hogy mire tudna használni vagy mennyiért eladni egy 7 ezres, használt, olajos, kiégett ponyvát? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!