Mit gondoltok, mi a véleményetek ezekről a motorokról?
Autóvásárlás előtt állok durván 800.000-1.200.000 ezer Ft. között és kinéztem pár nekem tetsző autót.
Az első az Opel Vectra C amiből több motor is tetszik, leginkább az erő miatt a 3.0 CDTI motor illetve az 1.9 CDTI is (utóbbi mert van egy ilyen motoros itthon csak Astraba és nagyon jó, mondthatni hibátlan motor), és benzinesek közül pedig a 2.0 Turbo Benzines, ami pedig nyílván azért mert egy jó benzinessel sok gond nem lehet, és erőbe sincs hiány.
A Ford Mondeo MK3 ami még igen szemet szúrt, leginkább a 2.2 TDCI motorral, szintén az erő és jó fogyasztás miatt, a másik az STI220-as-ba lévő motor a maga közel 230 lóereje miatt, és ahhoz képest jó árához.
Japán kocsik se maradnak ki az első mondhatni "nagy álmom" a Lexus IS200 ami a legjobban tetszik, csak sajnos kicsit elavult és drága tudásához képest illetve sokat is eszik.
Honda Accord-ban is megfogott valami sokat nem tudok róluk, de kíváncsi vagyok nektek mi a véleményetek vele kapcsolatban.
Néztem Mazda 6-ot ami elsőre igazán tetszett aztán volt szerencsém eggyet kipróbálni és egy kicsit csalódás volt a 150 lóerős motorja, nem volt benne túl sok erő, nem éreztem az autót.
Kb. ezeket néztem ki, kíváncsi lennék ti melyiket vennétek, és hogy mi mást ajánlotok esetleg.
A Renault, Peugeot fajta járgányokért nem vagyok oda, egyszerűen számomra visszataszítóak (ezzel senkit nem megbántva), de semmiképp se írjatok ilyeneket.
Formavilágilag tetszenek a kombik, de egy ferdehátú vagy egy sedan ezekből az előbb felsoroltak közül jobban tetszik.
Remélem érthető voltam, és előre is köszönöm a segítséget, tanácsokat.
Látom, sok koncepció nincs, erős és nagy legyen, olcsón. Ennyiért amit kapsz dízelt, azokban 300.000 km körül van reálisan, ezekben már kinéznek a drága javítások. A Vectra nem különösebben jó, a nagy dízellel viszont nem ismerem. A FIAT dízel jó benne, főleg a 8V. A Mondeo 2.2 TDCi kerülendő, vagy nagyon átnézendő, itt a befecskendező rendszer gyártmánya sem mindegy, én nem venném A v6-os jó motor, de nem széthajtottat találni nehéz ennyiért. Ritka és ezért az alkatrészek is macerásabbak hozzá.
Accord 2.4 benzin, ez lenne szerintem a legjobb, remek autó. A Lexust felejtsd el, minden drága hozzá, ami van.
Mazda 6 ha nem rohad, akkor jó, abból is van erősebb kivitel, MPS is akár. Én Accord, vagy Mazda vonalat nyomnám. Jómagam amúgy teljesen olasz párti vagyok.
Mindeközben én magam is rájöttem hogy ennyi pénzért nem igen találni, ilyen típusú autót, de kicsit emelve az áron, van valami olyan autó amit ennyiért a "legjobb" (mindenkinek más a jobb), de összeségében a legmegbízhatóbb, nem feltétlen a felsoroltak közül?
Egyébként egyáltalán nem ódzkodom az olaszoktól sem, sőt ami azt illeti az Alfák nagy kedvenceim, leginkább a 159-es és persze a Giulia, de nem szeretnék ennyire eltérni a témától.
Egyébkont tudtommal a 159-ben ugyanaz az 1.9-es motor van mint mint a Vectrában vagy akár az Astrában, ez igaz, és ha igen ott is ugyanolyan jó mint Opeléknál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!