Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan érdemes kapcsolt...

Honnan érdemes kapcsolt pozitívot adni az autórádiónak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy gyújtásról működjön a rádió, ne kelljen azt is külön bekapcsolni.
2018. dec. 13. 18:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Legtöbbször ha nincs vezetékelve - vagy nem úgy - akkor a biztosíték táblába szoktak keresni egy üres foglalatot, ahová hátulról be lehet húzni egy vezetéket és egy biztosítékot bedugni. Ha nincs ilyen, akkor vannak olyan adapterek, ami egy műanyag biztosíték alakú dugó, ezt bedugod a biztosíték helyére, bele kell tenni két biztosítékot, az egyik az eredeti áramkört zárja, a másik pedig áramot ad egy, az adapterből kijövő vezetéknek, ez mehet a rádióhoz. Googlezz rá, hogy biztosíték adapter, rögtön meglátod, mire gondolok. Egy biztosítéktól ágaztat le egy áramszálat.
2018. dec. 13. 19:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Dízel autónál, milyen fogyasztóról, ami gyújtáson megy.
2018. dec. 13. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:

De hát ISO csatlakozónál ez alapból így működik!

Óva intelek attól, hogy te, mint laikus, vezetékeket kötözgess!

2018. dec. 13. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Dízel autón is majdnem az egész beltér gyújtásról megy.. Ha nincsenek alapismereteid inkább vidd hozzáértőhöz. Egy villamosságis max 20p alatt leágaztat neked egy áramszálat biztosítékkal.

1. voltam

2018. dec. 13. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írta,ha nincs legalább egy alapszintű tapasztalatod autóelektromosság területén+legalább egy multimetered és egy forrasztópákád akkor ne állj neki mert nem lesz jó vége!Viszont ha ezek megvannak akkor gyujtáskapcsolónál kiméred melyik vezetékben van áram csak gyújtáson.Ha megvan akkor megblenkolod majd egy 1.5mm átméröjű vezetékket hozzáforrasztod,közbeiktatsz egy lengőbiztosíték aljzatot,egy minimum 10Amperos biztosítékkal.A forrasztásnál,egyéb esetleges toldásoknál megfelelően leszigeteled zsugorcsővel.Majd az a kapott vezetéket oda csatlakoztatod a rádió csatijába a megfelelő helyre!
2018. dec. 14. 09:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Rákötöttem a biztosítéktáblára a kapcsoló plusszz gyújtásra, a memória plusszt állandóra 15 A bizosítékra, és amikor bekapcsoltam a rádiót, ráadta a gyújtást, ez nem volt jó megoldás. Aztán kipróbáltam, hogy az önindítótól visszahoztam egy plusszt, de sajnos a rádió műkodése olyan, hogy hiába hagyod bekapcsolva, elveszed a kapcsoló áramot, majd visszaadod, nem kapcsol vissza. Csak az On gombbal tudod ismét bekapcsolni. A rádió típusa Sencor. 13 ezer Forintért vettem tegnapelőtt a solymári Auchanban. Lehet, hogy a 30 ezres JVC-t kellett volna megvenni, de 20 éves autóba már az túl drága szerintem. Úgyhogy marad az On-Off megoldás, akár távirányítóról. Viszont legalább fogja az összes rádióállomást, ahogy kicseréltem a tetőantennát is, mert gyárilag vékony árnyékolt vezetéke volt, és az árnyékolástestelése sem volt már jó, gondolom azért sem, mert gyárilag ott is lefestik a lemezt, ahol nem kéne, úgyhogy így fog működni ezek után.
2018. dec. 14. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!