Normális dolog az ha 1400cm3-es 75 lóerős 19 éves Honda Civic autópályán hegyen felfelé 5-ik sebességgel nem bír 90-100-nál többel menni?
Ezt tapasztalom hegyen felefelé autópályán (Németországban), akkor is ha egyedül vagyok az autóban és nincs megpakolva kb semmivel...
Ha visszaváltok 4ik-be, akkor talán menne jobban, de akkor 4-5-6 ezres fordulattal kellene neki nyomni hegyen felfelé, amit 19 éves motornál nem akarok mert ekkora fordulat tartósan már meglepetéseket okozhat a motor műszaki állapotában....és a motor hangja is elég brutál tud lenni ilyenkor...
Az autó 5 sebességes.
Vajon műszaki probléma állhat a háttérben?
Nekem ilyen paraméterű Mazdám volt, de az azért nem értem, 4-ben sem kellene 4000-nél többet pörögnie 100km nél...
Szerintem normális.
4000 rpm nem sok. Szívó motor ez ilyen.
Nekem 1.6 szivoban 130 körül van a 4000 rpm ami azt jelenti hogy 1.4 esetén ennél többnek kéne lennie.
Lazán visszavalthatsz 4000-5000 rpm semmi a hondanak.
Sok bajod lehet neked azzal a szar autóval, akkor vegyél másikat.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__96..
Alulmotorizált autó.
Kis motor, nehéz kasztni.
Ismerősömet hogyan kinevették, mikor megvette a 2000 köbcentis benzines gépet.
Na, most ő nevetne ki téged!
Tedd be negyedikbe, nem tudom mit bénáskodsz...
Többet ártasz azzal neki ha ötödikben erőlteted mintha negyedikben pörögne.
4-5000-et simán pöröghet, ez japán szívó, azok szeretnek pörögni!!!
Azért megy ilyen szarul, mert úgy vezetsz mint öreganyám.
Japán szívó benzinest pörgetni kell, 3-4 ezres fordulat nem hogy nem árt neki, hanem ott érzi igazán jól magát. Ha sosem pörgeted meg, azzal teszed tönkre - íme, itt az eredmény, teljesen ellustult.
Neked valami öreg fos dízel való, amivel elporoszkálhatsz alapjáraton.
Szegény Civicet pedig hajtsd meg párszor, mint szódás a lovát, aztán meglepődsz majd, mit tud, ha tisztességesen van használva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!