Vennétek úgy új autót, hogy nem garázsban, hanem az utcán tudnál csak vele parkolni?
Ha számít, akkor 6-8 millió forint környékén.
Ha nem, akkor miért nem?
Huszon milliónál kezdődnek felénk a 1,5 szábás panel lakások. Tehát az a 6-8 millió ebből a szempontból nem sok. Nem fogysz ennyiből a rózsadombra költözni.
Boltba járkálni biztosan nem vennék semmilyen autót. Van busz, bicikli és napi pár 10 perc gyaloglástól se lesz semmi bajom.
Én bérelek garázst, a lakásomtól jó 10 percnyire. Abszolút nem sokallom a bérleti díjat. Nem hobbim ez a 10 perc trappolás, de simán kibírom. Inkább mint hogy az utcán álljon és éjszaka felpattani minden neszre: ki nyúl hozzá, ki és hogyna parkol mellé, mikor rágják szét a nyestek, stb... Azt sem szívesen nézném végig, ahogy szívja nyáron 40 fokban a nap, ázik az esőben, veri a jég.
Álltam már be vizes autóval. Este beálltam, reggelre csont száraz volt az egész autó. Ellenben egy kint tárolt autó minden este "ázik", mert a pára akkor is kicsapódik rá, ha nincs eső.
Szóval utcai tárolásra csak akkor vennék autót és akkor sem szívesen, akár újat, akár használtat, ha kizárt, hogy az életedet meg tudod oldani autó nélkül. És akkor is nézném a hirdetéseket folyamatosan, hogy van-e időval a környéken kiadó/eladó garázs.
Nem gondolkodunk egyformán. (de ez nem is baj)
Pl. én akkor vettem a garázsomat, amikor éppen nem is volt autóm. Adódott egy -viszonylag- jó vásárlási lehetőség és beleugrottam. Igaz, hogy fél évig üresen állt, az első 3 évben egy filléres 120-as Skoda lakott benne, de amikor jöttek az újabb autók, ez a kérdés már nem volt kérdés.
Amúgy nem olyan nagy baj, ha nem kell kaparni a jeget, ha annyi melegítés után indulhatok, amíg bezárom a garázsajtót, ha egy hajnali indulás előtti napon kényelmesen bepakolok, nem aggódok, hogy feltörik, stb.
Arról nem is szólva, hogy a garázs árak is csak emelkednek. /azaz, egyfajta befektetésnek is fölfogható/
Én nem vennék így új autót. Legalábbis a környéken, ahol élek eléggé elszaporodtak a feltörések, szándékos rongálások, ennek a veszélynek pedig nem szívesen tenném ki az új autómat.
Értem én, hogy fényes nappal a bevásárló központ parkolóban is feltörhetik, de egy bevásárló központ parkoló és egy panelház előtti parkoló vagy út szélen hagyni nem feltétlen ugyanolyan dolog.
Fúú de gondos itt mindenki.
Az autók 95%-a nem is látott garázst soha az életben, még újonnan sem. Meg amúgy is, attól hogy éjszaka a garázsban tartod, nappal még a napon fog állni, vagy éppen a jégesőben, ha használod. Túl van spirázva ez a garázsos dolog. Olyan autót érdemes garázsban tartani, amit hetekig nem használsz, ott tényleg szükséges a garázs, de ami napi szinten megy, annak mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!