Passat b6 2. 0 pd tdi városban 10 litert fogyaszt rövid utakon. Ez normális?
140 nél 8,5 liter, 90 nél 6,5.
Egy kicsit sokallom ezeket az értékeket. Írják sokan hogy 6 liter az átlaguk.
18 as kerekek vannak alatta nagy felnivel ez nem tudom mennyire befolyásolja.
Mikor vezettem 1.9 tdi adagolos passatot az ilyen 4,5l irt ki. Én is alig hittem el.
1.9 pd tdi 105 lovas meg 4,7l
Igaz ezek nem sajátok de ugyanúgy hajtottam.ahogy a sajátom. Csak még fele ilyen jól se mentek.
Ezekhez képest sokallom.
140 nél ilyen 7,8-8-8,5 liter között ugrál a pillanatnyi.
Kezdjük ott hogy a B6-os passat a legnehezebb passat. (1600kg) + még ezt megfejeled egy 235 széles gumival. Hasonló a szitu mint az A6-nál, "kevés" a motor ehhez az összeállításhoz.
B5,5 a 131lovas 1.9pd-vel 5,5-6l eszik vegyesben. A 105lovas 1.9pd érték az jó, de egy golf kaszniban.
A pillanatnyi fogyasztás sem feltétlen megbízható, mert az tényleg mindig össze-vissza ugrál. Egyszer le kéne nulláznod a fogyasztásmérőt, beülsz, és elmész tempomat 140-el mondjuk Nyíregyházáról Győrbe (csak példa). És majd az lesz a reális átlag, erre a felhasználási módra. Ha 6 literen felül lesz, akkor baj van.
Nehéz a Passat B6, de az nem dobja meg ennyire a fogyasztást, és a széles gumi sem. Nagy átlagban a 2.0 PDTDI nem kéne sokkal 6 liter felett egyen, viszont nagyon rövid utakon a 10 liter is normális.
Bmp motor kod.
Majd megnézetem a tengelyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!