Oldalsó középső indexem nem működik. Átengedik a vizsgán?
Nem az elől vagy hátul lévőkre gondolok, hanem oldalt középen arra a kicsire aminek a nevét nem tudom.
Azt olvastam hogy hivatalosan oldalanként elől hátul 1-1 azaz oldalanként 2 darabnak, azaz összesen 4-nek kell lennie. Ami ugye megvan.
A szóban forgó oldalindexet megnéztem. Egyszerűen elszakadt a kábel, de ahoz hogy vissza tudjuk forrasztani paneleket kéne leszedni. Sanos munka miatt nem érek rá az elkövetkezendő hetekben vele foglalkozni, szerelőt hívtam, ő is tele van. De a műszaki hamarosan lejár. Megéri így elküldeni vizsgára vagy szerintetek ez is már bukó?
Mivel rajta van ezért működnie kell!!
Az egy dolog,hogy nekünk műszakikon és mindig ott álltam az autók mellett soha egyik autónál se néztek olyat,hogy index,világítás stb stb
Szerintem ezt rosszul olvastad.
Nekünk van egy 38 éves autónk, aminek gyárilag nem volt oldalindexe. Csak úgy engedték újra forgalomba helyezni (mert előtte végleg ki volt vonva), hogy oldalindexet is teszünk rá. Mert az kötelező.
Még biztonsági övet sem kellett beraknunk, ahol nincs - hátul - , és jobb oldali tükröt sem kellett raknunk rá, de az oldalindex kötelező volt.
SZóval szerintem csináld meg előtte, de akár odacsöröghetsz egy vizsgaállomásra, ott biztosan jó választ kapsz.
Mindegy is igazából. Azt igérték hogy az árban benne van egy elsődleges átvizsgálás, és ha sz r valami arra mondanak árat. Remélem más nem derül ki (rendszeresen karbantartom, szóval valamennyire ismerem, de nem vagyok hivatásos autószerelő). Így ha szólnak is érte akkor is max kifizetem hogy csinálják meg. Tudom hogy drága mulatság lesz, de legalább nem kell kültéren esőben és hóban szívnom a panel leszedésével és visszatevésével. Igazából most ez lesz, mert hülye voltam és halogattam a vizsgát, már időm se lenne megcsinálni..
Majd megírom holnap este mi lett az eredmény. De ha nem szúrják ki akkor hangoztatni nem fogom csak hogy megtudjuk. Akkor majd tavasszal megcsinálom saját kezüleg.
Az az előírás, hogy az autón lévő világító, és fényjelző berendezéseknek működni is kell.
Nem kötelező három féklámpának lenni az autón, de amelyiken van, és nem működik a felső, "pót" féklámpa, nem kaphat műszakit, ellenben, ha kiszerelték, és a kettő működik, átmegy a vizsgán.
Egyébként vizsgabiztos függő is, ezért érdemes elvinni előzetes felmérésre, és ott esetleg rákérdezni.
Persze hogy kell neki működnie, de ez nem főbenjáró bűn hogy nem működik. Az is lehet hogy mikor kanyarodik ki a vizsgaállomásról már kiég az izzó az indexben. És akkor mi van? Majd kicseréli. Úgyis köteles a vezető minden nap indulás előtt csekkolni a lámpákat. (is)
Ezért nem vágják meg az autót, ha nagyon szigorúak akkor is max kicseréltetik helyben, már ha van tartalék izzó. Mert az már nem kötelező. Bár nem működő lámpával meg szabálytalan közlekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!