Miért van a terepjárókon 4 féklámpa és lámpa?
Nem értem miért van sok terepjárón 4db (2 pár) lámpa és féklámpa, de ezekből csak 2db működik, ráadásul nem a jól látható, nagy, fent, a csomagtartó két oldalán elhelyezett világít, hanem lent, a lökhárítón lévő 2db.
Az utakon rendszeresen látom és nekem zavaró, hogy nem a jól látható helyen lévő féklámpa villan fel, hanem a jóval lentebbi. Miért van 4 egyáltalán?
Pl.
pedig pont hogy a láthatóság miatt van az alsó bekötve.
ezeknek az autóknak ugye hátul van egy kerék vagy egy kerék tartó ami miatt ha jól emlékszem a számra akkor 30fokos szögben már nem lehet látni a féklámpát mert az eltakarja és csak egyet látni.
ezért van az alsó bekötve mert az megfelel az előírásnak,nem takar semmi.
Azok nem féklámpák, hanem hátsó ködlámpák.
Sima, fehér lámpa, a tolató fehérjén kívül pedig elakadás esetére, illetve, ha pakolni kell.
Tuti, hogy lámpák és féklámpák, útközben látom amikor mögöttük megyek és fékezéskor az alul lévő villan fel, nem a nagy fenti.
Köszi az első választ, ez nem jutott eszembe, van benne valami, bár lámpának és féklámpának szerintem hátulról kellene jól látszódnia, a mögötte haladónak. 30 vagy több fokos szögben ki nézi/látja?
Nincs rajtuk 4 féklámpa, csak kettő. Az alsó 2 a féklámpa, a felső 2, "normál" helyen lévő pedig a hátsó világítás lámpatestje.
Viszont, ha te téged ennyire zavar, mert nem a "megszokott" helyen villan fel, mint amire számítasz, akkor ezek szerint mégiscsak eléri a célját. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!