Tudom, hogy a motort nagyon szét kell bombázni hozzá, tömítések cseréje, stb... Körülbelül mennyibe kerülhet ez az egész művelet anyagárral együtt? Vagy jobban megéri vennem egy másik motort?
Mihez? Simsonhoz, Ladához vagy épp fél éves S osztályhoz, egyáltalán nem mindegy...
Amúgy meg Google " xy motor csapszeg ár " az árrát máris tudni fogod, a szerelést meg csak a szerelő tudja mennyit fog kérni
2018. dec. 5. 02:32
2/7 veterán vas válasza:
A csapszeg két elemmel érintkezik, az egyik a dugattyú, a másik a hajtókar siklócsapágya. Az első egy alu-ötvözet, a másik pedig bronz.
Konkrétan mindkettő nagyságrendekkel puhább -értsd kopásra hajlamosabb- mint a csapszeg. Tehát, ha az említett elemeknél kopás keletkezik, akkor biztos hogy nem a csapszeg anyaga fogyott el.
A kérdés: miért is akarod pont a legkeményebbet cserélni?
2018. dec. 5. 09:25
3/7 A kérdező kommentje:
Egy autóról van szó. A motorja kattog, eleve mivel 1.4-es kicsit kattogósabb, az már kiderült, hogy nem hajtókarcsapágy, mindenhol mondták, hogy csapszegnél van kopás.
2018. dec. 5. 15:59
4/7 veterán vas válasza:
Tudjuk, ez a "kintről vásárolt, márkaszervízben nézték" sztori, az elmúlt hétről.
Apropó hol van a beígért vidéki mester haverod?
(tudod, aki olcsón dolgozik, és Pestről is hordanak hozzá autókat) ;)
2018. dec. 5. 17:20
5/7 A kérdező kommentje:
Most nála van az autó, bölcsőt cseréli ki, a motorra azt mondta, hogy inkább vegyek egy másik motort, mivel olcsóbban kijönnék úgy, illetve mondta, ha az ő autója lenne, akkor se cserélné ki, de engem meg idegesít/zavar az a kattogás. Az meg, hogy hol a szerelő vagy ki az, nem a kérdéshez tartozik. Azért kérdezem, mennyibe kerül kb a javítás ára anyagárral, mivel egy másik motor 180-250 ezer Forint között vannak.
2018. dec. 5. 19:42
6/7 veterán vas válasza:
No és ha annak a motornak is pont a csapszege fog kopogni, akkor mi lesz?
Megállapítod, hogy típushiba? ;)
2018. dec. 6. 08:19
7/7 A kérdező kommentje:
Én nem igazán akarok motort cserélni, úgy vagyok vele, inkább megcsináltatnám azt, ami benne van, pont amiatt, amit leírtál, ki tudja annak mi baja, ami most a kocsiba van, teljes új a vezérlés, a hidrotőkék meg még jó pár alkatrésze, csak nem tudom, hogy valóban 100 ezrek, vagy 100 ezer körül ki lehet javítani...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!