Kuplung nélkül így el lehet indulni egy autóval?
1-esben van a kocsi, indítózok, közben padlógáz. Megugrik a kocsi, és vagy lefullad, vagy nem. Ha lefullad, akkor is lendületbe kerülök és az újabb indítózásra nem kéne lefulladnia.
Beszart a kuplungom, váltani tudok, de elindulni nem.
Ha tényleg csak a szervizig mész, akkor simán vállalható.
Mondjuk városi forgalomba nem indulnék így el.
Nem kell padlógáz,és lehet vele indulni. Váltásnál játsz a gázpedállal. Mikor könnyen áthúzod a sebességet,akkor jó.Nagyon régi teherautó váltók szinkron nélküliek voltak,csak indulásnál kuplungoltunk.😊
Én kb 2hónapja jöttem haza kamionnal Berlinből kuplung nélkül. Ha sebességbe van a kamion,tiltja az önindítót. Széthullott a kuplungom,azonnal vészüzembe kapcsolt,és engedte sebességbe az indítózást.
Kicsit előrelátóan kell vezetni,pl.lassan gurulsz a piros lámpához,kereszteződéshez stb.hogy ne kelljen megállni.
Semmi gond nem lesz, ha nem erőlteted a váltót és eltalálod a fordulatot. Reccsenés nélkül be fogja venni a sebességeket. Mentem már át fél Budapesten szakadt kuplungbowdennel mindenféle probléma nélkül és ismertem olyan taxist, aki spórolásból csak elinduláskor használta a kuplungot.
Próbálj meg kettesben elindulni, ha elég erős az önindító és könnyen indul az autó, akkor menni fog és egy váltást megspórolsz vele.
simán, de ne nyomj padlógázt! igazából semennyi gáz nem kell, csak miután már alapjáraton gurulsz 1-ben.
aki tud vezetni az tud kuplung nélkül váltani, anelkül hogy kárt tenne a váltóban. csak megállni ne kelljen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!