Félre tankolás esetén?
Adott egy 2.2 dizel motor, amibe sikeresen bele töltöttem 40 liter 100plust majd mentem vele másfél kilometert, miután elkezdett rángatni meg álltam vele
Viszont újra be indítottam és gaz adására erős fehér füstöt nyomott ki magából majd le állítottam, mit kell ilyenkor tenni, illetve mit érdemes? MárkaSzerviz ki zárva, külföldön vagyok.
Ilyenkor az okozza a problémát, hogy a benzin oldószer, és kiold a tankból/szűrökből mindenféle trutyit, ami aztán belevisz a motorba/befecskendezőbe/adagolóba és azok eltömődnek.
Ezért kell szervizbe vinni, hogy ott ezeket szétszedjék és a koszt kimossák.
Ha ez egy elég régi dízel, akkor meg lehet próbálkozni a tank leszívásával (v. alábújsz és lehúzod a csövet úgy engeded le) és dízel rátöltésével, de ez csak akkor segít, ha nem mentél még az autóval vagy valami régi szívódízeled van.
Ha ez egy modern common rail diesel, akkor könnyen lehet, hogy hazavágtad az üzemanyagrendszert, aminek a cseréje sokszázezres történet. Egy olcsóbb autónál ez konkrétan GTK.
Vontasd szervízbe és ne indítsd be.
Köszönöm az eddigi válaszokat, traileren lesz haza vitetve,
Márka szerviz hétvégén nincs ezért egy szerelő fogja szét szedni, és ki takarítani, 2009 es civicről van szó de hallottam olyan pd tdi rol is amivel többet mentek és le engedtek belőle a benzint, új üzemanyag szűrő fel töltöttek dízellel és ment tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!