Nyári gumival ilyenkor?
Aránylag száraz idő van, lényegében közel októberi őszi idő van.
4-7 fokok vannak városban, ilyenkor még nincs számottevő különbség.
Majd ha közel nulla lesz, és hó meg folyamatos esőzés akkor az elvezető képessége miatt a téli jobb lesz, egyelőre még a nyári is használható.
Hamarosan egy zsír új kocsit kell hazahoznom majd 100km-ről nyári gumival. Arra a napra hószállingózást ígérnek.
Nah, én jobban fosok.
A fenti feltételekkel nyugodtan mehetsz. Nem optimális ilyenkor már a nyári gumi, de ez nem azt jelenti, hogy egy métert is tilos vele lépésben megtenni ha már csak 6,99 fok van.
"Hamarosan egy zsír új kocsit kell hazahoznom majd 100km-ről nyári gumival. Arra a napra hószállingózást ígérnek.
Nah, én jobban fosok."
Átérzem. Én február végén voltam hasonló cipőben. Egész télen addig nem volt tél, február végére pedig pont aznapra mikor átadták az új autómat, megjött a hó. Két hétre nem szerettem volna rögtön azonnal télikerék szettre beruházni, mivel van/volt másik autóm is téli használatra. De valahogy az újat is el kellett hozni. Megpróbáltam megbeszélni, hogy had maradjon még egy hetet az autó a szalonban, ha már majdnem három hétig húzták a forgalomba helyezést, de nem nagyon hajlottak rá. Így kénytelen voltam 230km-ről autópályán nyári gumival hóesésben hazagurulni vele. Szerencsére az autópályákat elég jól takarítják. Így ugyan hóesésben, de vizes aszfalton, nyugis tempóval a külső sávban jó nagy követési távolságokat hagyva gond nélkül hazahoztam. Most ősszel pedig beruháztam a téli szettre, már ez van fent az autón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!