Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális ha ilyen egy oktató?

Normális ha ilyen egy oktató?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ma voltam másodjára vezetni. A mostani oktatóm bent a pályán viszonylag normális volt a végén még meg is dicsért. Ma kint voltunk a forgalomban és olyan dolgokba köt bele hogy hogyan fogom meg a váltót és hogy nem úgy teszem sebességbe mint valami ratyi már elnézést a kifejezésért. Ha pedig úgy csinálom akkor az a baja hogy miért vagyok ilyen lassú. Ma azt mondta hogy menjünk balra, én indexelek balra és mennék is, erre beletapos a fékbe és lebasz hogy én miért balra akarok menni. Egyszer az a baja hogy nem megyek ki mások elé amikor kiférnék ha pedig kimennék úgy hogy teljesen biztonságos akkor meg az a baja. Mindig elmagyaráz valamit hogy így kell, de ha úgy csinálod akkor meg az sem jó tehát ellent mond saját magának. E mellet nem tudom milyen szabályozás van arra hogy milyen sebességnél válthatok fel és hogy hogyan fékezhetek. Tehát elmondja nekem hogy azzal nincs gond ha mondjuk kuplung+fékkel lassítok és úgy váltok vissza de ha így csinálom nem tetszik neki mert hogy ő így nem szereti. Én úgy veszem észre hogy félti az autóját de akkor kérdem én, miért megy oktatónak? Ha szabályos amit csinálok és még csak a vizsgabiztos sem szól le érte akkor had csináljam úgy ahogy nekem kényelmes. Máshol is ilyenek az oktatók vagy csak én fogtam ki egy ilyen nyomorultat?

2018. nov. 22. 00:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Le lesz cserélve ez már biztos. Úgy vagyok vele hogy ha a következő is ilyen lesz akkor veszteni nem vesztek igazábol, ha pedig normálisabb akkor már jól jártam. :D Egy leejtőn még oké, de normális sík úton miért nem csinálhatom úgy? Multkór hugom barátjával jöttünk haza aki nála tanult. Megengedte hogy befele én vezessek kb egy 2km-t. Nyílván ő nem kötött bele a dolgokba és valahogy sokkal jobban is ment. A végén nem szenvedtem a kanyarodásn mert kuplung+fékkel tök jól lelassítottam aztan váltottam és nyugodtan bekanyarodtam. Ehhez tegnap is gyomorgörcsel mentem már. Arról nem beszélve hogy a végére már idegbeteg vagyok miatta.
2018. nov. 23. 11:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Néhányan jó magyar szokás belekötöttek a kérdezőbe, de ugye már megtanultuk, hogy Magyarországon a tanárnak/szülőnek/oktatónak mindig igaza van.

a leírásod alapján agyilag vmi nem igazán oké az oktatódnál.

de am ebben az országban a vezetésoktatók olyanok, mint a buszsofőrök: 99%-uk idegbeteg idi.óta.

most tanulok vezetni én is, 30+ felett járok. tudtam, h nincs igazán érzékem a vezetéshez, ezt előtte is mondtam neki, azt mondta, nem baj, neki az a munkája, nagyon türelmes.

-most már egyre gyakrabban türelmetlen meg káromkodik, ennyit arról, h mennyire türelmes- béna tanulóknál derül ki, mennyire jó egy oktató

-:D ja nekem még pont h nőiesebben kéne megfogni a váltót, mert állítólag "túl határozottan fogom meg"

-ez az autó túlféltés az enyémnél is megvan, 30-cal is kerülgetnem kell a legapróbb kátyúkat meg 5x elmondja mindig, h kíméljem az autót

"Máshol is ilyenek az oktatók vagy csak én fogtam ki egy ilyen nyomorultat?"

azért azt ne felejtsd el, h vezetésoktatók "csak" jól vezetnek, nem pedagógusok, és általában nem is túlzottan művelt/értelmes emberek.

simán lehet vki úgy vezetésoktató, hogy keni-vágja a KRESZ-t és az uatóvezetést, de nincs türelme a tanításhoz és pedagógiai érzéke 0.

általában azt nem érzik, h mikor kell a tanulót kivinni a forgalomba, és aztán ebből kapkodás meg rengeteg konfliktus lesz.

2018. nov. 23. 14:12
 13/16 anonim válasza:

" Egy leejtőn még oké, de normális sík úton miért nem csinálhatom úgy? "

Az a baj az oktatókkal, hogy nem mondják meg a dolgok hátterét, csak kerepel hogy csináld amit mond. Igen, kezdőként könnyebb úgy, ahogy te csinálod. De ha lehet választani, hogy koptatod-e a féket, vagy elveszed a gázt és motorfékezel, akkor célszerű az utóbbit. Ez amúgy ki van adva az oktatóknak, hogy milyen szemléletmódot kell kialakítani. (Hogy csökkenjen a kibocsátás, javuljanak a baleseti statisztikák, stb.)

Mondjuk kicsit fura ez a probléma, mert van olyan, hogy muszáj fékezni intenzívebben. Nem lehet, hogy a kuplungozással van baja?

2018. nov. 24. 20:24
 14/16 A kérdező kommentje:
Őszintén, nem tudom. :D Azt tudom hogy így kopik a fék, de szerintem nem annyira hogy pont rajtam múljon a kocsi szervizelése. :D De mint kiderült másokkal is ilyen így oktatót váltok iskolán belül. Azt mondják hogy sokkal normálisabb a másik és az tanít nem a kocsiját félti. :D
2018. nov. 24. 23:25
 15/16 anonim válasza:
Kitartást, vége lesz egyszer :D
2018. nov. 26. 21:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Pillanatragasztót a tankfedelére!
2018. nov. 27. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!