Epilepsziasok kaphatnak jogsit?
8 eve vagyok beteg
Abbol kb 5 szor volt rohamom ( az én hibám miatt, akkoriban sokat ittam ) de mar masfel éve nincs semmi . Dolgozok két éve konnyu fizikai munkat , mindennap , hetvegen is . Van hogy hulla faradtan le nyomok 12 orat , aztan megyek futni , stb . Szedem az orvossagot , jarok EEG -re , es mindig jo eredményt mutat . Tehat , van epilepsziam , de akkor van rohamom ha nagyon elengedem magam , es sokat iszok . De ha iszok is , csak sort , semmi mast , attol pedig nincs semmi bajom , meg masnapos se vagyok . Most jutott az az eszembe hogy szeretnek jogsit , tudok is vezetni , vezettem mar többször varosban , volt hogy meg ilyedtem mikor tanultam tolatni , es majdnem be estünk az árokba , de akkor se lett semmi bajom ..... ha sikerulne is megkapni a jogsit , csak is kipihenfem ülnek Volán mögé hogy ne okozzak balesetet . Szerintem ha jo az eredmény , akkor az orvosom bele egyezne . Hallottam olyanról , hogy az ilyen betegeknek vizsgálják a reflexét feladatokkal . En abba is benne lennek , nem erzem magam betegnek , mar .... 1 evig küzdöttem a panik betegséggel , a betegsegem miatt , de tul vagyok rajta , mindenfele nyugtato , meg pszichiáter nelkul is .
En nagyon óvatos vagyok
És
Tudom mikor lesz rohamom
Mert eddig mindig volt előjele pl sok kézrangás egy nap alatt . Ha ugy ereztem baj lesz , nem mentem sehova , csak pohentem , a vezetéssel pedig pont igy lenne , csak kipihenten mennek valahova .... mert feltem a kis tyúk szaros életem én is . 😂😂😂
Neked is lehet, ha a legutóbbi rohamod óta 2 év tünetmentes időszak eltelt.
Én is erre vártam már 4 éve, de kétszer újra előfordult kis roham. Viszont 16 augban volt utoljára roham, ezért engedett újra vezetni a neurológusom, hisz jól be van állítva a gyógyszerem, plusz nincsenek mellékhatások.
Azonnal jelentkeztem is, mert az utóbbi 4 évben mindennap gondoltam a jogsira. Sok sikert neked is (sorstársam) 25/F
Köszönöm szépen .
Oda figyelek magamra. Es alig varom mar a jogsit . Minden álmom , hogy vegre hivatalosan vezessek .... a roham tol meg mindig nagyon felek , de csak rajtam múlik az egesz , ha nem idézem elo a hulyeseggemmel akkor nincs probléma . Mar csak azt a fránya bagot kene letenni . 😖😖😖
Azt is hagyd a csudába, mert ha azt hiányolja a szervezeted, akkor könnyebben stresszelhetsz.
Hajrá!
13/1992. (VI. 26.) NM rendelet részletesen leírja.
Röviden: akár csak gyógyszerrel tünetmentes betegség esetén is kaphatsz B kategóriás jogosítványt.
Gyógyult epivel meg akár kamionozhatsz is.
(buszt, taxit nem biztos, hogy vezethetsz)
En szedem a gyógyszert állandóan
Es ugyis meg szerzem a jogsit nyaron
Nem erdekel ki mit gondol
Nemsokara ket eve hogy nem volt , es nem is lesz 🤗(bízom benne)
Nyugi, bármikor lehet újra rohamod.
Én már csak tudom, engem is gyógyultnak hittek, mégis visszaestem.
F
Megszerezted a jogosítványt? Hogy van az egészséged?
Mit mondott az orvosod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!