Egy autó 24 V-os reflektorának vagy egy 200 W-os halogén fényvetőnek nagyobb a fényereje?
Régen elbontott autóból megmaradtak a lámpatestek.
Szép, tiszta és sértetlen a külső burkolatuk, a világító felület és a belső tükrös felület is korrekt állapotban van.
Arra gondoltam, hogy udvarban felállítandó kandeláberek építéséhez használom fel őket, de nem tudom mire számíthatok a fényerejük tekintetében.
Több fényt biztosíthatnak, jobban megvilágítanának egy ugyanakkora területet, mint egy halogén vagy egy ledes fényvető reflektor?
Mi a véleményetek?
A 24V-os refinek kellene a teljesítménye, az a mérvadó. de nem hinném, hogy 200W-nál több lenne. Az autó lámpája viszont speciálisabb, megfelelő látáshoz van kitalálva autózás közben; nem bisztos, hogy otthon ez jó volna.
A24V lámpa alkalmazása sem túl jó, mert külön tápegység kell neki, a magas áram, és feszültségesés miatt vastagabb vezeték kell. A táp miatt több a hibalehetőség és, fényhasznosításuk is nagyon sokban elmarad a LED-hez képest.
Egy megfelelő LED fényvető többet ér, mert kisebb kivitel, és nagyságrendileg több fényt ad le és gazdaságosabb is miatta.
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
A kérdés feltevése után kicsit továbbkutakodtam a témában és magam is arra jutottam, hogy minden szempontból ideálisabb megoldás egy váltóáramú világítási rendszer kiépítése, akár halogén, akár LED fényvetőkkel. A kivitelezés szempontjából is, és az üzemeltetés szempontjából is.
Még egyszer köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdéseimmel.
Zöld kezecskékkel értékeltem a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!