Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális h 39ezret fizetek...

Normális h 39ezret fizetek fél évre biztosítást?

Figyelt kérdés

77ezer pár száz forintot fizetek 1 évre egy Bmw 320D(e91)re. Első autó ami a nevemen van, jogsi már lassan 4 éve van. Allianz

23/F

Most telik le az 1 év decemberben, van olyan bizitó ahol kevesebb lehet a díj számomra? Vagy ez ennyi idősen ennyi?

Köszönöm

2018. nov. 19. 21:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
71%
Lehet hogy normális, se többmindentől függ. ismerősöm 2010es opel merivára fizet egy évre 68.000 ft-ot de számoltasd ki a netrisken, ott meg lehet nézni egyszerre több biztosító ajánlatát.
2018. nov. 19. 21:58
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Vannak az interneten kalkulátorok. Üsd be a keresőbe: kötelező felelősségbiztosítás kalkulátor, kidob egy csomót. Helyben is megkötheted, az előző felmondását is intézik helyetted, de én pl. szeretem ezeket magam intézni, e.mail-ben mondom le az előzőt vagy ügyfélszolgálaton, írásban átvetetve, és a kiválasztott biztosító irodájában személyesen kötöm meg az új biztosítást.
2018. nov. 19. 22:02
 3/12 anonim ***** válasza:
66%
Fiatal vagy, bmw-d van, örülj, hogy csak ennyi.
2018. nov. 19. 22:34
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem kb reálisnak tűnik. Az hogy mióta van jogosítványod és mióta vezetsz balesetmentesen, senkit nem érdekel. Az számít, hogy mióta van a neveden autó.

Arra is számíthatsz, hogy ahogy nő a bónuszod, úgy fogsz egyre többet fizetni. Nekem eddig legalábbis mindig nőtt a díjam, pedig kárt soha nem okoztam. A00-ban kevesebbet fizettem ugyan arra az autóra, mint most B06-ban, pedig az adataimban sem történt semmi változás. Jövőre is emelni fognak, már most bejelentették.

2018. nov. 19. 22:38
 5/12 anonim ***** válasza:

A00-ban vagy, hiába a jogsi 4 éves.

Ha 23 évesen futja e91-re akkor a biztosításon nem illene fennakadni.

Egyébként pedig csak te tudod kideríteni, hogy van-e jobb. De valószínűleg nem nagyon lesz a rendszer átalakítás miatt. De pl. netrisk-en bepötyögöd az adataidat és egyből látni fogod

2018. nov. 20. 07:10
 6/12 anonim ***** válasza:
61%
Normális. Fiatal és erős az autó, te is fiatal vagy meg a jogsid is. Vagyis a biztosítók szerint nagy kockázat rejlik benned, meg az autódban a statisztikák alapján, ezt persze be is árazzák.
2018. nov. 20. 07:32
 7/12 anonim ***** válasza:
52%

Igen ezt nem kalkulálják be sokan , pedig már le lett írva sokszor.

Nem megvenni nehéz egy pár százezer forintos autót, hanem a fenntartàs az ami fájó tud lenni.

2018. nov. 20. 07:32
 8/12 anonim ***** válasza:
44%

Ezt írtam én is...

Nem, ez irdatlan sok, 5000Ft/évnél nem lenne szabad többet fizetned + örök élet és ingyen sör is járna. Most akkor lehet felpontozni!

Az a baj, hogy a dolgok nem így működnek és a biztosítókat nem hatja meg ez a gyk-s pontozósdi. Dughatjuk homokba a fejünket, de annak a tényekre nem lesz ráhatása.

Kérdező, ha megjött az évfordulás levél, írd majd meg milyen gigászi kedvezményt kaptál B01-ben, A00-hoz képest!

Ha decemberben van az évfordulód és kalkulátorok alapján máshol lenne olcsóbb, akkor ne sokat tökölj, mert az évforduló előtti 60. és 30. nap között van lehetőséged felmondani a régi biztosításodat! Azaz már csak akkor tehetsz bármit is, ha december 20-a után jár le az egy éved.

2018. nov. 20. 07:37
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Életkorodból adódóan ilyen sok, pár év múlva drasztikusan csökken illetve ha lépsz bónusz kategóriát minden baleset mentes év után akkor -5%.
2018. nov. 20. 19:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Én ebből a -5%-ból soha nem tapasztaltam semmit. Most kerültem B06-ba. Ennek következtében +3000Ft-tal többet fizetek, mint B05-ben. Az autóm ugyan az, fiatalabb nem lettem, nem költöztem el, kárt nem okoztam.

Annak idején, mikor A00-ból B01-be kerültem és a várttal ellentétben emelkedett a díjam még naivan érdeklődtem a biztosító ügyfélszolgálatán, hogy hogy is van ez. A válasz az volt, hogy örüljek neki, hogy csak ennyivel emeltek.

2018. nov. 20. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!