Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudom ellenőrizni, hogy...

Hogy tudom ellenőrizni, hogy ténylegesen cseréltek e olajat?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy használtautót nemsok kilóméterrel egy autószalonból. Elméletileg mielőtt elhoztam volna, kicserélték az olajat benne, ami a szerviszkönyvben le is pecsételtek és kitöltöttek.

A szerelőkkel nagyon szkeptikus vagyok, volt már 1-2 tapasztalatom párral, de gondolom nem vagyok egyedül.

A lényeg, hogy most jönnek a hidegek és amikor beindítom melegíteni a motort, lehet hallani, hogy egy kicsit klattyog, mint egy dieselmotor. Megnéztem a motorolajat, nagyjából van színe, nem túl sötét de ez édeskevés információ.

Egy szíjas 2.0 tsi motorról van szó 23000km-el

2018. nov. 17. 18:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Miből gondolod hogy eredeti?

Persze lehet kapni eredetit is.

2018. nov. 18. 19:44
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem látszik valami újnak. Enyhén piszkos, mint a blokk. Szerintem valamennyire tisztábbnak kéne lennie, ha már "kicserélték".

Ma hidegen beindítottam, egész egész szépen ment, nem klattyogott. Lehet, hogy a szűrőt nem, csak magát az olajat cserélték ki és ezt az egészet meg bebeszélem magamnak.

A legjobb, ha odafigyelek és ha valamit észreveszek, azonnal cserélem az olajat.

Köszönöm a válaszokat.

2018. nov. 18. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!