Hogy tudom ellenőrizni, hogy ténylegesen cseréltek e olajat?
Nemrég vettem egy használtautót nemsok kilóméterrel egy autószalonból. Elméletileg mielőtt elhoztam volna, kicserélték az olajat benne, ami a szerviszkönyvben le is pecsételtek és kitöltöttek.
A szerelőkkel nagyon szkeptikus vagyok, volt már 1-2 tapasztalatom párral, de gondolom nem vagyok egyedül.
A lényeg, hogy most jönnek a hidegek és amikor beindítom melegíteni a motort, lehet hallani, hogy egy kicsit klattyog, mint egy dieselmotor. Megnéztem a motorolajat, nagyjából van színe, nem túl sötét de ez édeskevés információ.
Egy szíjas 2.0 tsi motorról van szó 23000km-el
Miből gondolod hogy eredeti?
Persze lehet kapni eredetit is.
Nem látszik valami újnak. Enyhén piszkos, mint a blokk. Szerintem valamennyire tisztábbnak kéne lennie, ha már "kicserélték".
Ma hidegen beindítottam, egész egész szépen ment, nem klattyogott. Lehet, hogy a szűrőt nem, csak magát az olajat cserélték ki és ezt az egészet meg bebeszélem magamnak.
A legjobb, ha odafigyelek és ha valamit észreveszek, azonnal cserélem az olajat.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!