Nem kellene túl okoskodni ezt a téli-nyári gumi témát, nem naponta kell cserélgetni, attól függően, hogy aznap milyen idő várható.
Ausztriában ezt egyszerűen megoldották: november 1-től akkor is kötelező a téli gumi, ha kánikula van, ott büntetik is a nyári gumi használatot november-április között.
Itthon nem kötelező a téli gumi, tehát nem fel kell tenni, de "fel kéne már tenni", a gumisoknál kész kabaré, amikor mindenki azonnal akarja az abroncs cserét, mert hideg van, leesett a hó... a gumicserét a legtöbb gumis csak előjegyzéssel vállal.
Aki meg otthon cseréli felnivel együtt, az cserélgetheti naponta, vagy napszakonta, attól függően , hogy éppen 7 Celsius alatt, vagy fölött van a kőmérséklet :-)
Bár mondjuk elég macerás lehet a csomagtartóban négy kerékkel közlekedni, és a Tesco parkolóban nekiállni lecserélni, mert a bevásárlás elhúzódott, lehűlt az idő :-)
Nekem még nyári van fenn. Akkor cseréllek kereket mikor már napközben is hideg várható, vagy esik a ho...
Fél óra alatt megcsinálom magamnak. És azért van még nyári rajta, mert azzal szebb a kocsi. Ki lettek centirozva még a nyár elején, én általában előkészülök etéren. 1 hónapja beállitottam a keréknyomást is, ne erjen váratlanul a lapos kerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!