Az autómon gyárilag alufelni van. Ha téli gumit vásárolok, felrakathatom az alufelnire, vagy vegyek egy garnitúra lemezfelnit is? Nem fog a só kárt tenni a gyári alukerékben?
Az a városi legenda, hogy árt a só az alufelninek, már a múlté. Nekem tíz éve van fenn téligumi alufelnin(gyárilag, szalonban így adták), semmi nyoma a télnek.
ugyanolyan polírozott, lakkozott, mint a zöme.
a vasfelni az rozsdáasodik rendesen.
Téligumit lemezfelnin érdemes tartani évente kétévente le kell fújni és nem lesz baj vele. Alufelnin én nem tartanék téligumit használatra, mert elenben az első hozzászólóval akkor okoz sómarást, ha megsérül a lakkréteg, meg lesz padkázva, utána megkezdi és fel kell újítani utána.
Másik: a folyamatos le és felrakásnák a gumi pereme tönkremegy, nem erre találták ki a gumit, hogy 5-6x le és fel legyen pörgetve felnire. Egyszer kell felrakni és folyamatosan centrírozással karbantartani.
Én vettem egy szett új lemezfelnit a télihez így magam tudom szezonváltáskor cserélni. Egy tél alatt semmi rozsda vagy bármi más nem keztde meg a lemezt, ha megintdulna valami, majd lefújom.
Az alufelnit felelslegesnek találom télen, úgyis bemocskolódik az első 10 méteren, így esztétikumát rögtön elveszti.
Köszönöm az eddigi válaszokat is, és most további tanácsokra lenne szükségem. Néztük a lemezfelni garnitúrát. Sajnos nem lesz hozzá jó a gyárilag szerelt alukerék csavarja, szükség lesz 16 db kerékcsavarra, ezen kívül még négy darab dísztárcsát is jó lenne venni hozzá, hogy kinézzen azért valahogy a kerék, illetve ehhez nem jár az áron belül a nyomásérzékelős szelep, hanem azt is külön kéne megvenni. Ha ennek a költségeit összeadom, akkor már nem járunk messze a gyári alukerék árától, ami ugyanazzal a csavarral felmegy a másik helyére, és az ára tartalmazza a nyomásérzékelős szelepeket is. Ti mit tennétek a helyemben?
Megjegyzem egyébként, hogy egy új autóról van szó.
Hááát, -ha a pénz nem számít, akkor igazad lehet.
-Téli gumihoz nem rakunk dísztárcsát, mert a magas-fagyos-nyomvályús hó lekapja!
-Ez a nyomásérzékelős szelep meg sokak szerint csak úri passzió.
Ha van rá pénzed, vegyél ilyen szelepeket a télikre is. Az, hogy világít a keréknyomásjelző nem árt a kocsinak.
És a dísztárcsa szerinrem is felesleges a téli gumikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!