Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek alkalmatlan...

Szerintetek alkalmatlan vagyok a vezetésre?

Figyelt kérdés

Most csinálom a jogosítványt, a 26. óránál vagyok. Az oktató a 30. után el akar küldeni vizsgázni, de én annyira nem érzem késznek magamat...

26. óra volt, de néha elfelejtettem indexelni!!!! Ez teljesen alap dolog, és ilyeneket elfelejtek... Még nem veszem észre a táblát, hogy védett úton vagyok, és azt hiszem, hogy egyenrangú a kereszteződés, közben a betorkolló utaknál ott van az elsőbbségadás tábla, és nem veszem észre!!! Hogy küldhet el vizsgázni, amikor ilyeneket nem veszek észre? A KRESZ vizsgám elsőre hibátlan lett, és képtelen vagyok alkalmazni, figyelni a dolgokra... És úgy érzem, hogy erre alkalmatlan vagyok, figyelmetlen vagyok, sokszor nem veszem észre a táblát, félresikerül a váltás és induláskor üresből véletlenül hármasba teszem, nem egyesbe... Közben meg elméletben értem, hogy kell, a pedálkezelésem sem rossz, de egyszerűen mintha nem tudnék ennyi felé figyelni. Sokszor nem sikerül egy nyomorult kéziféket feloldani... Néha magasabb fokozatnál is a kuplungot nyomom először, és nem a féket, pedig tudom hogy a féket kell.. Úgy érzem, hogy mindent tudok elméletben, és semmit sem tudok áttenni a gyakorlatba, mintha teljesen hülye lennék. Meg nem veszem észre, hogy 30 felett van a sebesség, mert ELFELEJTEK odanézni... ELFELEJTEM nézni a gyalogost, hogy jön e... Szerintem ez nem normális. Lehet, hogy ilyen attention deficit szindrómám van, vagy mi.

Amúgy az oktató jófej, néha felidegesíti magát, de aztán lenyugszik és próbál mindent elmagyarázni, de egyszerűen mintha nem érteném, amit mond, és borzasztóan öntörvényű is vagyok, csinálom, amit gondolok, és azt hiszem, hogy jó, pedig nem...

Nektek hogy ment a vezetés, amikor csináltátok? Titeket is elküldött volna az oktató ennyi idő után? Szerintetek ez nagyon gáz, ahogy most állok? Van olyan, hogy valaki erre alkalmatlan? Hogy ennyi mindenre figyeljen? Nem leszek én életveszélyes?

Nem akarok megbukni, én fizetem az egész jogsit és fogytán a pénzem...

23L

2018. nov. 16. 16:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A forgalmi vizsga árát ki kell fizetned, ameddig nem fizeted ki addig úgyse kapsz vizsgaidőpontot. Megmondod az oktatónak hogy plusz órát akarsz venni és ha azokkal végeztél utána mennél vizsgázni.
2018. nov. 16. 18:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Mi az hogy védett út, meg egyenrangú útkereszteződés? És az az elsőbbséges tábla? Az olyan mint ez a jelzés a földön?

[link]

2018. nov. 16. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj, de 26. óránál ez szerintem nem normális... Az oké ha vétesz hibákat, de ilyet hogy indexet nem raksz ki, táblákat nem figyeled, meg a forgalomban részvevőket sem... Hát ez a legfontosabb része az egésznek... Mert ha még félreváltasz, vagy hasonlók, olyat én is csináltam elég sokáig... De a többi... Mi lesz veled ha egyedül kikerülsz a forgalomba, ebből akkora balesetek lehetnek... Szedd össze magad, bízz magadban, nagyon rástresszelsz és azért csinálsz ilyeneket.
2018. nov. 19. 11:02
 14/15 anonim ***** válasza:
62%

# 8/13

:D

szánalmas, h egy majdnem 40 éves embernek ezt el kell magyarázni, de a vezetés adottság/érzék kérdése (is). Ha vki nehezen osztja meg a figyelmét vagy szórakozott, akkor nehezen megy neki a vezetés.

Mondjuk az ilyen „vezetés könnyű” mondatokat eddig csak olyan emberektől hallottam, akik erősen félműveltek voltak, vagy alapvető logikai képességekkel sem rendelkeztek, érdekes.

-

én is úgy vagyok vele, mint a kérdező, azzal a különbséggel, h azért észreveszem a gyalogosokat, de marha nehezen megy a figyelemmegosztás, nemcsak vezetésnél, hanem minden másban is.

azt meg nem tudom megérteni, h az oktató h miért akarja már vizsgára küldeni, ha egyszer nem megy neki.

2018. nov. 28. 08:17
 15/15 anonim ***** válasza:
55%
Ami nem megy, nem kell erőltetni.
2019. szept. 27. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!