Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson blokk vásárlás vagy...

Simson blokk vásárlás vagy teljes felújítás lenne olcsóbb/érné meg jobban?

Figyelt kérdés
Van egy Simson S50B-m! Már 1 éve szerelgetem szinte mindent cseréltem, teljes új gyújtást kapott, új szimeringek, szerelőnél is volt de még mindig nem jó! A blokkról annyit kell tudni hogy csörög és a csapszegnél is vannak bajok! Sok pénzem, energiám és időm ette már meg, és most nem tudom hogy melyik érné meg jobban venni egy másik blokkot (kb.30.000Ft), vagy egy teljes körű felújítás! A lényeg az hogy menjen! Válaszokat előre is köszönöm!

2018. nov. 10. 23:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Az M53 blokk egy kicsit nehezebben szerelhető, de nagyon hálás és jó üzembiztos technika! Én legjobban ezt a blokkot szeretem, bár nem igazán tuningolható, de nagyon strapabíró műszaki megoldás.

Nem túl drágán teljesen felújítható!

A blokkot szét kell húzni lehetőleg blokkhúzó szerszámmal, mely könnyen legyártható, az interneten rengeteg rajz található róla.

Mivel a főtengely csapágy olajfürdőben fut, így nem csak a 2T olaj ad kenést neki nagyon jó megoldás!

Amit cserélni kell:

Főtengely: német minőség kb 11-14 ezer

C3 csapoégy garnitura kb 3-5 ezer

szimering 2-3 ezer

tömités készle 1 ezer

Ha nem sajnál rá az ember 4-5 munkaórát, akkor megéri felújítani.

A csapágyak és a főtengely beillesztésénél figyelni kell arra, hogy fel kell melegíteni a csapágyat, hogy a főtengely könnye a helyére illeszkedjen. Ha nincs gyakorlat benne, akkor jobb szakértőre bízni a cserét.

Ha segítség kell a blokk szét és összeszerelésében, inkább irjon.

Új blokkra csak akkor van szükség, ha nagyon szét vannak a blokkfelek barmolva.

Remélem tudtam segíteni

2018. nov. 11. 15:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Tehát akkor inkább újítassam fel? Otthon már nem akarok neki állni, mert nincs időm sajnos, és a sok kudarc is elkeserített evvel kapcsolatban! De akkor mindenféleképpen keresek egy megbízható szerelőt aki megtudja nekem csinálni!
2018. nov. 15. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!