Létezik olyan hogy a lendkerék retesze miatt nem tudom a helyére tenni, teljesen felrakni a lendkereket?
Tisztelt kérdező!
Nem túl egyértelmű a feltett kérdés, de ez nem baj. Amit értettem belőle az az, hogy a lendkerék vasmagja hozzáér a tekercsek vasmagjához!
Ez a probléma három esetben fordul elő!
Az első és leggyakoribb, ha a főtengely csapágya lóg, vagy a főtengely meg van görbülve. Ez csapágycserével, vagy a főtengely centírozásával tökéletesen orvosolható. Sokszor találkozom olyan blokkal, ahol ez a probléma fönnáll.
A főtengely hibáját indikátorórával tökéletesen kimérhető és a hiba javítható szakműhelyben. Ha túl nagy a görbület, akkor jobb a főtengelyt cserélni.
A másik hiba a lendkerék szegecsek meglazulása. Itt is mód van a lendkerék felújítására (centirozására) Többször oldottam meg ezt a problémát, gyártottam centirozó gépet. (hajdú centrifuga motorból mert annak a tengelye nagyából egyezik a Simson főtengely kúpjával)
Szegecseket imbusz csavarra cseréltem és a korrekt centirozás után a futása makulátlan let.
A harmadik gond, ha a lendkerék rögzítő csavar túlhúzásával a lendkerék kúp sérül. ez esetben a probléma megoldása a lendkerék csere, láttam már ilyent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!