Az alany egy 125-ös Ts Mz. Mi a teendő ilyenkor?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy 125-ös Ts Mz, ami egy idős bácsié volt(elméletileg), majd az ő halála után a garázsban pihent évekig. Egyik ismerősömtől kaptam a tippet, hogy van egy ilyen motor, nézzem meg. Megnéztem, és egy dolog furcsa volt, a forgalmiban 1980-as évjárat szerepel, viszont a motor adattábláján 1979. Ahogy tovább néztem, az adattáblán lévő alvázszám nem egyezik a motor alvázán lévő számmal, valamint az alvázszám a vázon picit meg van csiszolva. Forgalmiban a motor alvázán lévő szám van, valamint a motorszám is stimmel, tehát az adattábla nem az övé. Érdemes-e megvenni, eredetiség illetve műszaki vizsgán mit szólnának ehhez? Egyébként egy tulajos, rendezett papírokkal, minden gyári tartozéka megvan stb. A család semmit nem tud sajnos ebben segíteni.2018. nov. 8. 19:05
1/3 anonim válasza:
Én egy dologra tudok gondolni: Estek vele, meghajlott a váz és átpakolták a motort egy hibátlan vázba, ezért lehet, hogy a forgalmiban egyeznek a motor adatai, de a váz adattábláján más van.
2/3 A kérdező kommentje:
Igazából a történet majdhogynem mindegy, nagyon sok variáció van. Ellopták, megpróbálták kireszelni a vázszámot stb. Itt a lényeg az, hogy mennyire húznák a szájukat ha elvinném vizsgára?
2018. nov. 8. 19:36
3/3 anonim válasza:
Attól lehet 79-es hogy 80-ban került forgalomba. De egyébként ne erőltesd a megvételét mert potyogni fognak a csontvázak a szekrényből. Hosszú ideig állt, tehát mindenféle gumi alkatrész, beleértve a szimeringeket is, el lehetnek öregedve, ezeket cserélni kell. TS-hez nem nagyon kapsz semmit már kínai alkatrészből sem. Aztán ki lett e vonva a forgalomból vagy nem? Ha nem akkor a biztosítást, adót fizették-e végig? (nem) Akkor azt majd bevasalják rajtad. Van ez a számmizéria is, abba a hatóság bele fog kötni. Nem olyan értékes az a motor (még) hogy annyi időt, pénzt áldozz rá amennyit kellene. Ha megveszed akkor tedd el te is 20 évre és utána majd talán már érdemes lesz vele szívni, mert lehet hogy milliókat ér majd, már ha kvázi eredeti állapotban lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!