Rossz helyre tettem a váltót 2 másodpercre, és reszelő hangot hallatott, ez okoz bármi károsodást?
Figyelt kérdés
Bevallom kicsit elfáradtam a sok vezetés után, és a váltó meg ragadt a fokozatok között(nem vette be az 1 est rendesen) úgy próbáltam indulni az autóval, erre reszelő hangot adott ki a szerkezet.Ez mindössze 1-2 másodpercig állt fent, és azt szeretném meg tudni, hogy ez károsította az autót vagy ez még belefér?2018. okt. 30. 20:14
1/12 anonim válasza:
Nem tudom a váltó miként ragad meg a fokozatok között, pedig 39 éve vezetek. Magyaráznád?
2/12 anonim válasza:
Van ilyen néha sajnos. Érezni a váltókaron a különbséget amúgy, amikor váltasz, hogy bevette, vagy nem vette be rendesen a fokozatot. Figyelj rá legközelebb, ha semmiképp nem veszi be nekem szokott segíteni hogy egy picikét megemelem a kuplungot, hogy már majdnem fogjon, és akkor beugrik sebességbe, de nyilván autója válogatja, hogy mi működik. Előbb utóbb beveszi, ha meg eljutsz egy olyan pontra hogy nem, akkor szerelő.
3/12 A kérdező kommentje:
Első: Persze, azért vagyok itt hogy neked magyarázzak : A jobb kezemet ráhelyeztem a váltókar nevű kar-ra.Ezt követően bal, azaz magam felé húztam, és előre toltam, hogy 1 azaz egyes fokozatba kerüljön az autó. Felengedtem a kuplungot, és adtam egy kis gázt, erre észrevettem, hogy egy helyben áll a gépjármű , és reszelő hangot ad ki.Ránéztem a váltókarra, és láttam (FIGYELJ MOST JÖN A LÉNYEG) , hogy se nem az egyes fokozatba van, se nem a kettes fokozatba, illetve nem is üresbe, hanem a kettő között megragadt. Remélem kielégítő volt a magyarázat. Lehet neked csak 100 év vezetés után lesz ilyen problémád....
2018. okt. 30. 20:29
4/12 A kérdező kommentje:
minden viccet félretéve, (tehát az első "válaszolót") nem szokott megragadni, konkrétan most csinálta először, szóval én igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy okozott-e ez bármilyen nemű károsodást. Köszönöm a előre is !
2018. okt. 30. 20:31
5/12 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én nem bunkózni akartam, hanem segíteni.
# 1 vagyok.
6/12 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor én kérek elnézést. Minden esetre elmagyaráztam, lehet cinikusan, de nem tudok visszamenni az időbe.
2018. okt. 30. 20:41
7/12 A kérdező kommentje:
Amúgy hogyan akartál segíteni, elmagyaráznád?
2018. okt. 30. 20:54
9/12 anonim válasza:
Nem használt neki, de ha csak néha egyszer-kétszer fordul ilyen elő, semmi baja nem lesz, nyugi.
10/12 anonim válasza:
Nagyon jó acélból van, szerintem ennyit kibír.
Megkérdezem: a kuplungot jól kinyomtad, amikor betetted az 1-est? Ha esetleg nem, sebességváltáskor is szokott recsegni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!