Nem indul a Fiat Punto 1.2 (2002) autóm?
Figyelt kérdés
Nem vagyok szakértő, de megpróbálom leírni. Amikor eltekerem a kulcsot akkor az autó csak szenved és próbálja begyújtani magát, de nem indul be. Lámpák működnek, azonban a piros akkumulátor jel felvillan. Ez 1x már megtörtént, de akkor 5 perc ráhagyás után beindult. Most nem akar több óra után sem, túlterhelni meg nem akarom, így nem próbálgatom minden percben feleslegesen. Így vaktából mire lehet következtetni?2018. okt. 30. 19:19
1/12 anonim válasza:
Gyenge az akku, vagy az önindító is lehet tropa.
Megkell először mérni az akkut, multiméter is jó.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én is az akkumulátorra tippelek. Ha ezek a problémák merülnének fel; mekkora költség terhelné a pénztárcám?
2018. okt. 30. 19:53
3/12 anonim válasza:
Egy új aksi, kb 15 ezer. Ha más gond is van, akkor nyilván több. Ezt a szerelő tudja megmondani. Lehet a genrátor ment szét, és azért van lemerülve az aksi.
4/12 A kérdező kommentje:
Az akkumulátor nem olyan régi, így azzal nem kellene, hogy gond legyen. Köszönöm a segítséget! Holnap írok még helyzetjelentést, mert megmérjük az akkumulátort.
2018. okt. 30. 21:29
5/12 anonim válasza:
Hidegebbre fordult az idő. Ha eddig rövidebb utkt tettél meg (pl. 5 km), aztán leállítottad a motort, akkor a rövid távon nem tudott annyit feltölteni az akkumulátoron, hogy az indításnál felhasznált áramot pótolja, tehát "elfogyott" belőle az áram. Fentebb már javasolták: mérd (méresd) meg az akkut. Milyen öreg? Lehet, hogy cserélni kell. Az ára üzletenként és márkaként változó (kb. 10-15-ezer között?). Esetleg töltesd fel az akkut. Ha magad csinálod, akkor ne zárt helyiségben (hidrogéngáz képződik!) és nagyon alacsony ampérral töltsd, hosszú ideig. Inkább vidd szervizbe, ők nem rontják el.
6/12 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon rövid távokat tettem meg mostanában. Talán a 10km-t ha vertem hetente. Köszönöm a választ! Holnap több infóval szolgálok.
Egyébként csak megjegyzésként: jó látni, hogy ilyen emberek vannak, akik nem lehurrognak, hanem segítenek, mert mostanában ez elég gyakori itt - nem mellesleg úgy, hogy tényleg nem értek hozzá.
2018. okt. 30. 22:13
7/12 A kérdező kommentje:
Az akkumulátor közel az 1 évhez, szóval azért is gyanús. De a rövid táv miatt lehet, hogy érthető. Gyakori, hogy csak falun belül közlekedem, ami 5-10 km-t ölel fel hetente.
2018. okt. 30. 22:17
8/12 anonim válasza:
Az utóbbi kiegészítéseid alapján biztosra veszem, hogy lemerült az akku. Töltesd fel és gyújtani fog! Addig se erőltesd az indítást, mert még jobban lemerül. Sok sikert!
9/12 Mickbro válasza:
Lehet, h akku, de ha teker, akkor annak indulnia kellene. Ha csak vmi kattogást, berregést hallasz, akkor aksi.
Indítás közben ne erőltesd a világítást, kapcsold le!
Benzin van benne?
Én inkább a benzinszűrőre, vagy benzinpumpára gondolok.
10/12 Mickbro válasza:
Áruld már el, mi lett a megoldás!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!