Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Utánfutó gumiabroncsánál...

Utánfutó gumiabroncsánál lényeges hogy téli vagy nyári gumi?

Figyelt kérdés

Nem ráfutófékes ,nem azért kérdezem. Kopásilag jobb rá a nyári gumi vagy teljesen mindegy ? Új ,megerősített gumit szeretnék rá venni.

Még annyi kérdésem lenne. A felni 13"-as , a rajt lévő gumi 175/70 . Van jelentősége annak , hogy milyen széleségűt és magasságút veszek rá?

Köszönöm a válaszokat és Elnézést kérnék a nyelvtantanároktól :D

2018. okt. 25. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:
4 évszakos abroncs van az utánfutómon, igaz nem mindennap használom. (Kb: 20-szor 1 év) Eszembe se jutott, hogy más méretű abroncsot tegyek rá, nem kisérleteznék vele.
2018. okt. 25. 23:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Most hogy bele gondolok, ha nagyobbra cseréled, akkor elképzelhető, hogy megsérűl a sárvédő vagy valahol a burkolata. (#1-es voltam.)
2018. okt. 25. 23:48
 3/4 anonim ***** válasza:
A mérettel kár variálni, jó a gyári rá. Utánfutón nem nagyon számít, nem szoktuk cserélgetni a gumikat évszaktól függően. Ismerek olyat (pl én), aki télen is a nyári gumikkal megy a futóval, ami gyárilag rajta van, mások pedig egész évben téligumival húzzák. Nem tudom hogy hóban van e jelentősége az utánfutón a téliguminak, talán van egy kis előnye, de én ha nem élet-halál kérdése, akkor hóban, csúszós úton nem is akasztom fel az utánfutót.
2018. okt. 26. 11:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem is a csúszásra gondoltam. A téli gumi puhább elvileg és azért gondoltam hogy meleg időben jobban kophat .
2018. okt. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!