Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rozsdás autó probléma?

Rozsdás autó probléma?

Figyelt kérdés
Van egy uj autóm. Autó most lett egy éves. Észrevettem hogy a fék és kerékcsapágy része rozsdásodik... Ez mennyire normális?

2018. okt. 24. 05:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, ezek nem festett alkatrészek de az anyagukból és vastagságukból adódóan sosem fognak elrohadni.
2018. okt. 24. 05:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2018. okt. 24. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális. Egy lengőkart vagy féktárcsát simán lecserélsz, a karosszériát, vagy az alvázat nem (vagy csak nehézkesen). Azon a vastag anyagon a felületi rozsdának eltart pár évtizedig, míg problémát okozna. Az alatt pedig úgyis cseréled.

A kipufogócsövet is lesd meg, azon is szokott lenni!

2018. okt. 24. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Bizonyos autótípusoknál olyan remek acélból, öntöttvasból készülnék még vastagabb elemek is, amik képesek szétrohadni.

Pl Focus, Vectra bölcső.

2018. okt. 24. 09:22
 5/8 anonim ***** válasza:
A "bölcső" (alvázkeret) az más téma. Az baj, ha rozsdál. Bár nem tudom a Vectrán milyen van, G Astráét láttam már. Az nem öntvény, viszonylag vékony hegeszett anyag, ami a hegesztéseknél szereti megadni magát. Az azért más, ha ez rozsdásodik, mint mondjuk a féktárcsa éle. De ha nagyon muszáj, még az alvázkeretet is lehet cserélni lakatosmunka nélkül. Nem ugyan az mintha a küszöb lyukadna ki. Ott azért "szabni-varrni" kell.
2018. okt. 24. 10:37
 6/8 A kérdező kommentje:
A kipufogó is kicsit rozsdás... ez ellen lehet valamit tenni?
2018. okt. 25. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. A kipufog ilyen, mindig rozsdásodni fog. Ha kilyukad, cseréled. De azért szerencsére nem kell sűrűn. Elég lassú folyamat mire ebből gond lesz. Az előző autómon 13 év és 296.000km elteltével sem lyukadt át a kipufogó. Az új autómon pedig nekem is már pár hónapos korában is volt felületi rozsda.
2018. okt. 25. 13:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a gyors válaszokat!
2018. okt. 25. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!