Olajcsere 30 ezer km-ként?
A motortérben is egy matricán 30 ezrenként volt felírva az olajcsere, levettem a szelepfedelet, tiszta ráégett olajsár az egész.
Miért jó ez a gyártónak?
Anyagi indíttatásból határozták meg ezt a számot. Egyrészt a laikusok két, az olajcsere periódus kivételéve megegyező autó közül azt fogják választani, amelyikre a gyártó ritkább olajcserét ajánlj. Másrészt így a motorok élettartama mérhetően csökken ami szintén jó, mert ebből is bevétele lesz a gyártónak.
Épeszű ember nem 30 ezrenként cserél olajat. Még ideális körülmények között sem.
Az előző csere 16000km-rel ezelőtt volt, még maximum körül van az olajszint.
Ezért jók az opel ecotec motorjai, annál a 30 ezres csere elég tréfás lenne.
a cég pontosan a kecsegtető harmincezeres csereperiódus miatt döntött az új kocsivásárlásnál...mindenki boldog volt..aztán a közelgő kötelező szerviz előtt gyanús hangokat hallatott a motor...azt mondta a gk előadó, ne törődjön vele a sofőr, majd a szerviz..
...nos az cserét javasolt..(nem sofőr, motor cserét)..
aztán vettek más márkát, és tizenkét ezrenként cserélték az olajat. na, az bevált.
Sokan azt hiszik, hogy ha egy óriás Kenworth kamionban elegendő a huszonöt ezres csere, akkor egy kisautóba meg a harmincezer pont elég..csakhát...nem így van..
Tervezett avultatás.
Nekem elvileg 20ezres periódus van, hát én 8-10 ezrenként dobom le, nem egy nagy összeg, ahol eredetvizsgáztatták az autót ott mondta az egyik srác hogy 10000km max, és nincs baja. És hányan próbáltak lebeszélni a dci-ről... most meg 6 ismerős autószerelőből 4 azzal jár, mert nincs vele gond.
hát én eddig is 10 ezrenként cseréltem az olajat, ezért ez az olajszutyok meglepett a szelepfedélen.
Mondjuk 16e km van az olajban, a színe világos, és még üzemmeleg állapotban is teljesen kenőképes, ahogy szoktam ellenőrizni.
Elképzelhető, tényleg nem szükséges sűrűbben cserélni.
Csak lehet, nem az előírt olajat töltögették a motorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!