Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy Suzuki Swift 1. 0-m,...

Harmati F1 team kérdése:

Van egy Suzuki Swift 1. 0-m, kb.15 ezer kilométert mentem vele olajcsere nélkül. Kb. még mennyit tudok még így elmenni probléma nélkül? (kézikönyvben olvastam, hogy 10 ezer kilométerenként nem árt. )

Figyelt kérdés
Hó végére, november elejére terveztem, hogy megelytem az olajcserét, amúgy is lassan szervízbe kéne vinnem.

2014. okt. 7. 12:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy elmész vele még tízezret, mielőtt komolyabb kárt szenved a motor, de sokkal valószínűbb, hogy már most eszi a motort belülről a sok apró szennyeződés, ami a használt olajban van.

Persze ezt egy Harmati F1 team nevű felhasználónak illene tudni.

2014. okt. 7. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Már problémás hogy ennyit mentél. Ugyanis az olaj oldja fel és tartja meg a szennyeződéseket, kopásból eredő fémdarabokat. És a gyártó szerint ezt az olaj 10 ezer km-ig tudja megcsinálni. Tehát 5000 km óta kopik a motor, romlik az állapota. Én azonnal elvinném olajcserére.

(ezek után csodálkozunk a magyar autók borzalmas műszaki állapotán)

2014. okt. 7. 13:36
 3/7 Wadmalac ***** válasza:

Ha a jó kis molibdén-szulfidos Liqui-Moly lenne benne, azt mondanám, még egy ötezrest simán kibír.

Ha a tecsós noname trutymó, már most késő cserélni.

2014. okt. 7. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:

megejtem, j-vel...

már rég cserélni kellett volna.

2014. okt. 8. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:
az ENEOS-nak elvileg 15-öt kéne kibírni. a tesco-sat meg már 7-8E -nél érdemes lecserélni. de a legtöbb motorolaj normál esetben 12E km-t is kibír anélkül, hogy roncsolódna a motor. de te inkább ne húzd tovább, hanem cseréld le.
2014. okt. 8. 17:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Az 1,0-ás motor nem szereti, ha az olajcserét elhanyagolják. Abban olajnyomásos a szelepállítás például, ezért nem ártana erre odafigyelni. Amúgy bármilyen motor esetében fontos az olaj normális időnkénti cseréje.
2014. okt. 14. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs tíz rugód az évi olajcserére, akkor add el az autód.
2014. okt. 15. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!