Van egy Suzuki Swift 1. 0-m, kb.15 ezer kilométert mentem vele olajcsere nélkül. Kb. még mennyit tudok még így elmenni probléma nélkül? (kézikönyvben olvastam, hogy 10 ezer kilométerenként nem árt. )
Lehet, hogy elmész vele még tízezret, mielőtt komolyabb kárt szenved a motor, de sokkal valószínűbb, hogy már most eszi a motort belülről a sok apró szennyeződés, ami a használt olajban van.
Persze ezt egy Harmati F1 team nevű felhasználónak illene tudni.
Már problémás hogy ennyit mentél. Ugyanis az olaj oldja fel és tartja meg a szennyeződéseket, kopásból eredő fémdarabokat. És a gyártó szerint ezt az olaj 10 ezer km-ig tudja megcsinálni. Tehát 5000 km óta kopik a motor, romlik az állapota. Én azonnal elvinném olajcserére.
(ezek után csodálkozunk a magyar autók borzalmas műszaki állapotán)
Ha a jó kis molibdén-szulfidos Liqui-Moly lenne benne, azt mondanám, még egy ötezrest simán kibír.
Ha a tecsós noname trutymó, már most késő cserélni.
megejtem, j-vel...
már rég cserélni kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!