Jobbkormányos autóval hogyan lehet előzni? Honnan látja hogy szemből jön-e valaki?
Angliában úgy ahogy otthon Magyarországon.
De ha hazamegyek, akkor vagy úgy előzök, hogy a férjem az anyósülésen figyel, és ő navigál, hogy mikor előzzek. Vagy ha egyedül vagyok, akkor nem előzök..Inkább érjem a célomhoz fél órával később, mint, hogy meghaljak.
Szarul.
Se előzni, se kikerülni valamit, autópályán még elmegy, nagy városi forgalomban még gazabb. Ülj az anyósra balos autóba, nézd meg mennyit látsz ki
A legtöbb autó a felezővonalhoz húzódik. Húzódj az út szélére (ha itthon úgy vezetsz h jobbra ülsz, látod azt is h hol az út széle és közel lehess hozzá), akár fél kocsival is lehet jobbrább a kocsid mint az előtted lévő. Mellette történő elé látás pipa.
(e módot miért én írom ide először, nem találékony nép volnánk?)
Igaz, hogy én még nem ültem jobbosban (kint se), de így is előttem van a kép, mert már tényleg megesett, hogy az anyóson ültem és így mozgott a kocsink (jobbra) és ráláttam az útra.
Egy másik dologban (is) muszáj pontosítsam a korábbi válaszokat. (azt írta az egyik, hogy városban gáz ‒ de hát az nemcsak autópályán van, hanem BáRMeLyiK többsávos úton, a városin is, hogy ott átléphetetlen a felezővonal)
(sokat vezettem, „csak” jobbos kocsi volánjához nem ültem még)
Nyilván egy 2×1 sávos úton tényleg vagy az előző írásom van vagy a többieké, ennyi.
Többsávos utakon nem kéne ennyire gáznak lennie, ahogyan feltüntetik, és Mind1, hogy autópálya az vagy pedig városi többsávos út. Hiába csak balra ülve vezettem még, annyit így is látok, hogy ha jól vannak beállítva az oldalsó visszapillantó tükrök, akkor éppúgy látom a jobbról mellettem lévő sávot, mint a balról mellettem lévőt. Hiszen gyakran vagyok egy városi útnak a külső és a belső sávjában is. Nem lehet az, hogy csak tőled balra látod jól a tükörben a másik sávot, hiszen a valóság nagyon is az, hogy amikor a belső sávban haladsz, de át kell sorolnod jobbra, akkor biza nézed a jobb tükröt, és jééé, látod a tőled jobbra lévő sávot. Kell is látni, hogy belülről sorolhass kifelé. Ha pedig mindkét irányba képes vagy sávot váltani, akkor a sávváltás egy jobbos kocsit vezetve is mindkét irányba kéne, hogy menjen. Ugyanígy megy az autópályás előzés. Jobbos autónak is belekerül a bal tükrébe a belső sáv.
Σ: „csak” a 2×1 sávos út a trükkösebb, ahol kizárólag a saját sávod iránya halad ugyanarra mint magad, és az egyetlen másik sáv már szembesáv is egyben. Ha a haladásod iránya érvényes több párhuzamos sávra (azaz párhuzamos közlekedére alkalmas úttest, ami mindegy, hogy lakott területen belül vagy kívül húzódik éppen), akkor van melletted olyan sáv, amelyben nem kell számítani szembeforgalomra, így az ilyen sávot nem is kell (a sávváltás biztonsága érdekében) előre belátni, csak hátrafelé.
Városi párhuzamos közlekedésben amúgy is 50‒50% az esélye annak, hogy a külső vagy a belső sávban leszel x km múlva, főleg amikor a forgalom miatt hol ide hol oda váltasz sávot, hát egyszerűen az 50% helyett másik 50%, hogy melyik odlalon tudod még előrefelé is belátni a veled azonos irányú „melletted-sávot”)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!