Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha DT 125 vagy ETZ 250,300?

Yamaha DT 125 vagy ETZ 250,300?

Figyelt kérdés

Sziasztok!19 éves srác vagyok eddig volt simsonom,derbi sendám,és most van egy etz 150-em, tavaszra új motort szeretnék venni. Mint a kérdés is mutatja 125-ös DT és 250-es ETZ között gondolkodom. A kérdésem igazából nem fogyasztás,szervizelés,fenntartásra irányul hanem kizárólag a menet teljesítményre vagyok kíváncsi. Mennyiben tér el egymástól a 2 motor végsebességre,gyorsulásra,stabilitásra ezekre lennék kíváncsi illetve ha van valakinek tapasztalata a 250esről ami át lett építve 300ccm-re az is érdekel,mennyivel lett dinamikusabb stb.

Érdekel hogy ekkora köbcenti különbség már meghozza a hatását vagy még így is erősebb a DT a power szelep/vízhűtés miatt.

Eredetileg a DT-ben gondolkodtam csak ami jó állapotú és rendszámos az belecsúszik a 400ezerbe is vagy még fölé is megy ellenben az etz-ből meg már 200-250ért igazán elfogadható darabokat láttam amikre ha még ráfordítok egy kis pénzt akkor igazán szépre és megbízhatóvá tudnám varázsolni.

2018. okt. 14. 17:27
 1/3 Krómgyűrű ***** válasza:

Üdv!

Még egyikkel sem volt dolgom, jelenleg nekem is Simsonom van. De engem az ETZ jobban vonz, talán mert maradi vagyok. Szerintem az etkó erősebb, hiszen mégis csak dupla akkora blokk van benne.

2018. okt. 16. 17:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Dehogy erősebb az etz. Az etz, simson vasakat el kell felejteni. Ha belegondolsz, már akkor is egy korszerűtlen szerkezet volt, amikor elkezdték őket gyártani. Nem hogy a mai világba. Ugyan abban az időben nézd meg, hogy milyen motort dobtak piacra az olaszok, a japánok. Fényévekkel modernebbek voltak.

Vagy a DT, vagy nézd meg az Aprilia Pegaso 125-t. Az a DT-től is sokkal jobb.

2018. okt. 25. 14:13
 3/3 anonim ***** válasza:
A dt a technika miatt sokkal erősebb mint egy etz, és kevésbé szerviz igényesebb
2018. dec. 9. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!