Ti cserélnétek vezérlést vízpumpával 30ezer km a periódus előtt mert a pumpánál kicsit szivárog a hűtővíz?
Magát a vízpumpát mindenképp cseréld mert előbb utóbb beáll a csapágy és akkor legjobb esetben nem indul be az autód, rosszabb esetben ha menet közben áll be akkor a motor is kuka.
De mivel kérdezted hogy ezzel egyúttal cserélj-e vezérlést akkor annyit mondok neked hogy ha évi 10.000 km-nél többet nem mész akkor szerintem felesleges. Persze nem csak km alapján van a periódus hanem évre is, általában 5évente mindenképp illik cserélni főleg a szíj miatt, mert az idő alatt az anyag nem lesz elég rugalmas, könnyebben fog utána szakadni akár megvan a km akár nincs.
Persze én úgy csinálnám hogy megnézném mennyi az annyi, csak a vízpumpára hogy tömítéssel együtt mennyibe kerül, és ha szakihoz vagy szervizbe viszed akkor az ő díja mennyi. Ha annyira nem baj a pénz akkor nem árt az egészet lecserélni ha már úgy is szét van kapva a mindenség. De azt is javaslom én neked hogy ha anyagilag egy komplett vezérlés csere nem fér bele akkor azt told ki későbbre, legfeljebb akkor a vízpumpát kihagyhatod, vagy ha szettben veszed meg, tedd félre azt a vízpumpát későbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!