Megfelelő fagyállót öntöttem a hűtőrendszerbe?
Még a hideg idő előtt mindenképp cserélni akartam az autómban a fagyállót, mert ami benne volt, az már legalább 3 éves.
A múlt héten vettem a Tesco-ban egy 5 literes, -72 fokos, zöld színű Prelix fagyálló koncentrátumot. Leengedtem az előző fagyállót, átmostam a rendszert ioncserélt vízzel és feltöltöttem az új fagyállóval. A keverési arányra is nagyon figyeltem. 2:1 arányban kevertem be, ami azt jelenti, hogy 5 liter fagyálló és 2,5l víz. Így pontosan meg is telt a rendszer. Járattam a motort és mentem is az autómmal egy kört. Kicsit vártam, hogy lehűljön és ellenőriztem a szintet. Nagyon minimális vizet kellett rátöltenem, talán 2-3decit.
Egy nappal később mondta a kolegám a munkahelyemen, hogy elvileg nem is szabadott volna ezt a zöld színű fagyállót betöltenem, mert nem aluminium hűtőhöz való. Azt mondta, hogy alu hűtőbe csak a piros vagy rózsaszín fagyálló a jó. Én pedig mondtam neki, hogy rá volt írva a flakonra, hogy alu hűtőhöz jó. Erre azt mondta, hogy az csak rá van írva, de nem igaz...
Szóval szerintetek mi a helyzet? Tényleg csak a piros folyadék jó az alu hűtőbe? Ki fogja nyírni hűtőrendszert a zöld?
Erről a termékről van szó:
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Nem kell azt cserélni.
Megmérted egyáltalán hogy hány fokot bír?
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2005-ös évjáratú Dodge Neon-om van.
2 literes motor és 4 sebességes automata váltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!