Az létezik, hogy a Peugeot 308 1.6 VTI-nél az Antipollution Fault hibaüzenet azért jelenik, mert az olaj ellenőrző meghibásodott?
Amikor beindítom az "olaj OK" helyett "olaj - -" villog ami a könyv szerint olaj ellenőrző meghibásodást takar.
Antipollution Fault hibaüzenet is megjelenik és folyamatosan világít a kis sárga motor-piktogram.
Érzek némi teljesítménycsökkenést is.
Az olajcsere volt a hiba kiírása előtt 2-3 órával. Olajszint jó.
Sajnos ezeknél az antipollution faulty hibakód elég sok mindenre igaz lehet.
Nekem 1,4 VTi-nél a teljesítménycsökkenést a vezérlésmódosító kerék megszorulása okozta: magasabb fordulatszám után "megragadt" egy bizonyos pozícióban, ezért utána elindulásnál, alacsonyabb fordulaton erőtlennek tűnt. Lehet próbálkozni az állító-szolenoid (2db van belőle) tisztításával, de nálunk nem oldotta meg a problémát.
Érdekes, hogy olajcsere után jelentkezett. Milyen olaj került bele?
Ez olyan mint nekem az abdgassystem deffekt...2,5 hónap 1000 szerelő stb de meglett a probléma forrása.
Részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!