Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kettesbe való felváltáskor...

Kettesbe való felváltáskor reccsen a váltó?

Figyelt kérdés
Az autó egy 4-es Golf 1.6 16v-es benzines 230 ezer kilométerrel. Néha elő szokott fordulni, hogy kettesbe váltáskor reccsen egyet és olyan érzés, mintha túlhúznám a váltókart. Ez csak felváltáskor jön elő. Mitől lehet ez? Ennyire ki van kopva a kettesnek a mechanikája?

2018. okt. 9. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmi komolyra bajra nem kell gondolni. Nekem rukvercbe valtaskor recsegett mindig (miutan elhoztam a szervizbol ra nemsokkal kezdett el recsegni). Elvittem egy masik szerelohoz o felnyitotta a motorhaztetot piszkalt valamit a kuplungnal meghuza kezzel es utana jo volt, penzt sem kert el, kb 2 perc volt az egesz. Utana nem recsegett. Gyanitottam hogy a szervizben elallitottak nekem a kuplungot, mert miutan elhoztam onnan az autot masabb volt az erzekenysege.
2018. okt. 9. 22:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, lehet nálam is hasonló a probléma, mert kb. ugyan olyan a hangja, mint amikor valaki kuplung nélkül vált. Csak azt nem értem, hogy miért csak kettesben csinálja ezt.
2018. okt. 9. 22:21
 3/5 D. Brasco ***** válasza:
72%
Azért csak keteesben,merz szó sincs itt az elso altal emlegetett kuplung allitasrol,hanem elkopott a szinkron gyűrű a 2-es fokozatnal
2018. okt. 9. 22:45
 4/5 anonim ***** válasza:
2. fokozat szinkron csere szükséges, ha teljesen kinyomott kuplunggal váltva és csak annál a fokozatnál csinálja. Tehát váltó leszerelés illetve szétszerelés.
2018. okt. 10. 17:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, csak kettesnél csinálja és csak felváltáskor teljesen kinyomott kuplunggal.
2018. okt. 10. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!