Fékmunkahenger probléma. Esetleg valaki infó?
Halihó! kellene egy kis segítség. (E91 320D 177LE)
A fékem idáig rendben működött, de már nagyon kopott volt a betét, így kicseréltem (első). Minden fajinul vissza a helyére, ugye a fékmunkahengerbe visszatapostam a pedállal a folyadékot amit kipréseltem a visszanyomáskor, és azt hittem hogy kész is vagyok. Na igen, ha nincs rajta a gyújtás kemény a fék ahogy kell, de ha beindítom a motrot akkor a pedál ahogy nyomom úgy szépen lassan bemegy padlóig?
Hol mehet el az olajnyomás ha jár a motor? Sehol nem látszik fékfolyadék folyás, és nem is bontottam meg, hogy le tudott volna levegősödni.
Ha a főfékhenger adta meg magát,akkor a motor szívhatja be és így jut a fékfolyadék az égéstérbe.Ezért nem látsz sehol szivárgást.
Ha pici levegő jutott még is bele,mert valamiért kiürült a tartály az is produkálhat ilyen hibát, mikor van vákumos rásegítés.
Lehet még a valamelyik munkahenger is,ha pedál lenyomásakor a porvédő alá megy a folyadék,de ez meg jelenik aránylag gyorsan,de a kerék takarja és ezért csak később látható.
A lényeg,hogy ha te nem találod meg az okát ennek,akkor okvetlen szerelő,mert sokan lesznek életveszélyben az utakon veled együtt,amég a hiba fennáll.
Na.. álljunk meg kicsit.
Járó motornál az erősen letaposott fékpedál normális, ha lassan beljebb megy majdnem a padlóig. Ez annak az eredménye, hogy dolgozik a vákuum pumpa és teljesen normális jelenség. Normál használat mellett nem venni észre.
Próbáld ki: Indítsd be az autót, hogy vákuumot termeljen a fékrásegítőnek. Ez pár másodperc járatás. Ezután állítsd le és taposd be a féket. Be fog menni egy pontig, ezután megáll. Ha most míg nyomod beindítod a motort, érezni fogod, hogy beljebb megy a pedál, mert a vákuum pumpa a fékezésnél elhasznált negatív nyomást vissza termeli. Ha álló motornál nm esik be a pedál hosszú másodpercekig nyomvatartás közben sem, akkor nincs semmi gond.
Álljunk csak meg.A kérdező azt az infót adta,hogy padlóig megy be a fékpedál.
Na ez nem ok.
Ezért írtam az 1-es válaszom.
Igen 1-es igazad van, csak sejtettem, hogy mégsem teljesen padlóig megy az a pedál.
Kérdező: nem lehet mindenki mindenben jártas :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!