Nyári gumit kb. melyik hónapba kell lecserélni télire?
Időjárásfüggő. Én általában október közepére/végére szoktam időzíteni, mivel a gumisnál akkor még nincsenek sokan, ráadásul annyira meleg már ilyenkor nincs, hogy felfalja az aszfalt a téli gumit. A télit nyárira pedig április elejére/közepére szoktam betervezni.
Egyébként az olaszországi rendszer tetszik nagyon: náluk nem kötelező a téli gumi használata az éghajlatból kifolyólag, mégis ahol kötelezővé teszik táblákkal, ott ellenőrizni is szokták szigorúan és a nem évszaknak megfelelő gumi megválasztása miatt pénzbírság jár. Október 15-től november 15-ig vagyis 30 nap türelmi idő van átcseréltetni a téli gumit, azonban november 15 után tartott ellenőrzéseken, aki még mindig nyári gumival megy azt megbüntetik. Téliről nyárira szintén 30 napos türelmi időt adnak március 15-től április 15-ig. A legszigorúbban azt büntetik ha a gumi sebességindexe kisebb, mint a kocsinak a végsebessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!